CHP’de işler karıştı! Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep'te toplu istifalar olacak mı?

CHP’de işler karıştı! Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep'te toplu istifalar olacak mı?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep'te boş kalan ilçe başkanlıklarına atamalar devam ediyor.

CHP MYK kararıyla bugüne kadar Şahinbey, İslahiye, Nurdağı, Nizip, Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçe yönetimlerine atama yapıldı. Şehitkamil ve Nurdağı için de hafta içerisinde isimler parti gündeminde konuşulurken, resmi atamanın bugün yapılması bekleniyor. Yapılan atamalara parti içerisinde tepkiler yükselirken, bugün toplanacak olan CHP MYK'sında Şehitkamil ve Karkamış İlçe Başkanlıklarına atama yapılması bekleniyor. Kulislerden edinilen bilgilere göre, Genel Merkez tarafından yapılan atamaların parti içerisinde tepkilere yol açtığı ve yapılacak olan son atamalar sonrasında parti içerisinde toplu istifaların olabileceği konuşuluyor.
CHP Gaziantep İl ve ilçe Örgütleri, 9 Kasım 2020 tarihinde alınan MYK kararıyla görevden alınmıştı. İl ve ilçe yönetimlerinin boş kalmasıyla başlayan süreçte 2021 yılı Nisan ayında CHP Gaziantep İl Başkanlığına Mehmet Neşet Uçar başkanlığında 7 kişilik geçici yönetim atanmıştı. Geçici İl Yönetimi atamalarının ardından CHP’de 45gün içerisinde yapılması beklenen İl Kongresi, Genel Merkezin pandemi nedeniyle kongre sürecini askıya alması nedeniyle yapılamadı.

ATAMALAR SÜRÜYOR!

Haziran 2021 tarihinde ise Genel Merkezin olağan ve olağanüstü kongrelerin yapılması için izin vermesinin ardından başlayan dönemde ise kongre süreci işletilemedi. Aradan geçen süreçte ise Genel Merkezin, ‘Tek aday üzerinde uzlaşın’ çağrısının kentte karşılık bulamamasının ardından Ocak 2022 tarihinde yapılması planlanan İl Kongresi bir kez daha gerçekleştirilemedi. Gaziantep’te adeta çıkmaza giren kongre dönemi sonrası CHP Genel Merkezi tarafından İlçe Yönetimlerine Geçici İlçe Yönetimleri atamasına başladı.

ATAMALAR TEPKİ ÇEKTİ...

Mart ayı başında başlayan süreç içerisinde Şahinbey, İslahiye, Nurdağı, Nizip, Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçe yönetimlerine atama yapıldı. Geçtiğimiz hafta özellikle Şahinbey İlçe Teşkilatına yapılan atama sonrası parti içerisinden ve meclis üyelerinden tepki geldi.
Atamalara gelen tepkiler sonrası Şehitkamil ve Karkamış ilçelerine yapılacak atamalara gözler çevrildi.

ŞEHİTKAMİL VE KARKAMIŞ ATAMALARI BEKLENİYOR!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak olan MYK Toplantısında Şehitkamil ve Karkamış İlçe Başkanlıklarına atama yapılması bekleniyor. Yapılacak atamalarda, CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığına Av. Yunus Emre Özmen, Karkamış İlçe Başkanlığına ise Metin Göğebakan'ın atanacağı bilgisi kulislerde yer aldı.

Genel Merkez tarafından yapılacak atamalar beklenmeye başlanırken, parti içerisinde atamalara tepkiler olduğu ve toplu istifaların olabileceği bilgisi edinildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.