Gaziantep'te Pide ve francalaya zam kapıda…'EKMEĞE ZAM' Yaptırtmayın! Gaziantep Valisi Gül Ekmek Zammına Direniyor! Gaziantep'te GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül'den randevu talep etti...

Gaziantep'te Pide ve francalaya zam kapıda…'EKMEĞE ZAM' Yaptırtmayın! Gaziantep Valisi Gül Ekmek Zammına Direniyor! Gaziantep'te  GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül'den randevu
Gaziantep'te francala (somun) ve pide ekmek fiyatlarına zam çevre illerde zam yapıldı, Gaziantep Valisi Davut Gül Ramazan'da ekmek zammı yapmamak için resmen direniyor.

Pide ve francalaya zam kapıda…

Gaziantep'te francala (somun) ve pide ekmek fiyatlarına zam yapılması gündeme gelmişti. Söz konusu taleplerin  Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği’ne (GESOB) ulaşmasının ardından GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül'den randevu talep etti. Çarşamba günü yapılması beklenen görüşmenin ardından francala ve pide ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Gaziantep'te Pide ve francalaya zam kapıda…'EKMEĞE ZAM' Yaptırtmayın! Gaziantep Valisi Gül Ekmek Zammına Direniyor! Gaziantep'te  GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül'den randevu talep etti...

Gaziantep’te francala (somun) ekmek fiyatlarına Şubat ayında yapılan zam, TMO’nun uygun fiyattan buğday satışı yapılacağına dair duyurusunun ardından geri alınmıştı. Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle buğday fiyatlarının artması, TMO’nun uygun fiyattan buğday satışına henüz başlayamaması, un fiyatlarının 350 TL’ye yükselmesi, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların ardından Gaziantep Fırıncılar Odası ve Gaziantep Pidecileri Odası, ekmek fiyatlarına zam yapılması için yeniden Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği’nin (GESOB) kapısını çalmıştı.

MART AYINDA ZAM GELMİŞTİ

Mart ayı başında alınan kararın ardından 10 Mart tarihi itibariyle Gaziantep’te pide ekmek 2 lira 25 kuruş, francala (somun) ekmek ise 2 lira 50 kuruştan satılmaya başlamıştı. Ekmekte zamlı tarife vatandaşı memnun etmese de hayat pahalılığı ve maliyet artışlarının neden olduğu sıkıntılar esnafın yakasını bırakmadı. Ekmek fiyatlarına yapılan zammın üzerinden geçen bir aylık süreçte maliyet artışlarının devam etmesi sonrası esnaf, yeniden zam talebini dile getirmeye başladı. 

Gaziantep'te Pide ve francalaya zam kapıda…'EKMEĞE ZAM' Yaptırtmayın! Gaziantep Valisi Gül Ekmek Zammına Direniyor! Gaziantep'te  GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül'den randevu talep etti...

ÇEVRE İLLERDE EKMEĞİN FİYATI 3 TL OLDU

Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, ekmek fiyatlarına zam yapılması ile igili taleplerini Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (GESOB) sunduklarını söyledi. Sevimli, "Geçtiğimiz hafta esnaf arkadaşlarımız bir araya gelerek Vali Bey ile görüşme talebinde bulundular. Bunun ardından Valilikten bir randevu talebinde bulunduk. Diğer yandan GESOB Başkanımızın da randevu talebi oldu. Esnaf olarak, ekmek fiyatlarına zam talebimizi daha GESOB'A bildirdik. çevre illerde zam almayan kimse kalmadı. Çevre illerde ekmeğin fiyatı 3 TL oldu. Çevre illere oranla ekmek fiyatları en uygun fiyata Gaziantep'te satılıyor."

DOĞALGAZA YÜZDE 50, BUĞDAYA YÜZDE 22 ZAM!

Maliyetlerin her geçen gün daha da yükseldiğini anlatan Sevimli, "Ekmek fiyatının 3 TL olması konusunda bir talebimiz var. Biz bu talebimizi iletirken, doğalgaza konutta yüzde 35, sanayi de ise yüzde 50 oranında zam geldi. Yüzde 50 oranındaki zam oldukça yüksek bir oran. TMO buğday fiyatlarına ise yüzde 22 oranında zam yaptı. Hal böyle olunca alacağımız zam oranı da erimiş oldu.

 GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu ile Gaziantep Valimiz Davut Gül arasında yapılacak görüşmelerin sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.

PİDECİLER DE ZAM İSTEDİ...

Gaziantep'te ekmek fiyatlarına yapılması istenen zam talebi francala ekmek ile sınırlı kalmadı. Fırıncı esnafı pide ekmek fiyatlarına da zam yapılması için talepte bulundu. Bu talep sonrası kentte 2 lira 25 kuruştan satılan pide ekmeğin fiyatının 2 lira 75 kuruşa yüksetilmesi isteniyor.


GÖZLER VALİLİKTE!

Esnaftan gelen zam talebinin ardından GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül'ün kapısını çaldı. Vali Gül ile konuya ilişkin görüşen Küsbeoğlu, esnafın zam talebini iletti. 6 Nisan Çarşamba günü GESOB Başkanı Küsbeoğlu ile Vali Gül'ün bir araya gelecekleri öğrenildi. Söz konusu görüşmenin ardından önümüzdeki hafta francala ve pide ekmek fiyatlarına zam yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.