İngiltere'nin çöpünün Adana'da ne işi var? Zeydan Karalar canlı yayında açıkladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İngiltere’ye ait çöplerin Adana’da çıkmasını Gazeteci Nevşin Mengü’ye değerlendirdi.

Mengü, Zeydan Karalar'a "İngiltere'nin çöpünün Adana'da ne işi var?" diye sordu.

Karalar, “Çöp ithalatına ruhsatı Çevre Şehircilik veriyor, cezayı da onlar yazıyor. Çöp gelince yaygarayı biz koparıyoruz. Çünkü kent bizim kentimiz.” dedi.

Karalar' ın açıklamaları şöyle:

"Bu aslında bir yıl önce gündeme gelen ve abartıldığı kadar gerçek olan bir konuydu. Büyükşehir ile Çevre İl Müdürlüğü birlikte çalıştı. Çok ciddi cezalar yazıldı ve aslında çok ciddi tedbirler de alındı.

O zaman kapasitelerinin yüzde 80'i kadar ithalata izin veriliyordu. O yüzde 50'ye düştü. Herkes ithal edebiliyordu. Sadece ruhsatı olanlar ithal eder hale geldi. Bu konu bizim de çok yetkili olduğumuz bir konu değil. Biliyorsunuz burada Çevre Şehirciliği esas yetkili. Cezayı da onlar yazıyor ithalat iznini de onlar veriyor ama burada çöp gelince yaygara koparan biz oluyoruz. Çünkü kent bizim kentimiz. Ben o 1 sene önce olduğunda bütün atıkçıları topladım. 

Dedik ki; Bakın siz Adana'yı kirletiyorsunuz. Biz buna müsaade edemeyiz. Şimdi devletin izin verdiği işe Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bir şey yapma şansı yok. Oldukça büyük istihdam alanı da o bizi çok ilgilendirmiyor. Çevrenin kirletilmesine müsaade edeceğiz anlamı taşımıyor bu. Hani bizim Adana'mızı kirletecek bir şey söz konusu olduğunda feveran veririz. Yani yerin altını yerin üstüne getiririz. Getirdik de zaten bir sene önce." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.