Turizm'de Basın Sertifikası

Turizm'de Basın Sertifikası
Basın İlan Kurumu (BİK) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğiyle hazırlanan ve üç gün süren “Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi” programı sona erdi.

Basın İlan Kurumu (BİK) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğiyle hazırlanan ve üç gün süren “Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi” programı sona erdi. Eğitim sonrası katılımcı gazetecilere sertifikaları verildi. Sertifika töreninde konuşan BİK Genel Müdür Yardımcısı, Cavit Erkılınç, Gaziantep’te böylesine önemli bir eğitim programı düzenlemekten dolayı çok memnun olduklarını kaydederek, “Gaziantep her geldiğimizde bizi şaşırtan bir değişime imza atıyor. Kentte G-10 adı altında kurulan basın birlikteliği bizi fazlasıyla memnun etti” dedi.
Gaziantep'te, Basın İlan Kurumu (BİK) ve İpekyolu Kalkınma Ajansının (İKA) iş birliğiyle hazırlanan ve 3 gün süren "Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi" programı tamamlandı. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programın son gününde, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Çağlar ile BİK İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel, katılımcılara turizm gazeteciliği konusunda bilgiler verdi.

AKADEMİSYENLER SUNUM YAPTI


Gaziantep ve Kilis illerinden yerel gazete temsilcilerinin katıldığı Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi programının ilk gününde İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel turizm gazeteciliği ve bölge turizmi hakkında istatistiki bilgiler paylaştı. Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitim programının 2’inci ve 3’üncü günü İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Çağlar’ın sunumlarıyla devam etti.

ERKILINÇ G-10’A TEŞEKKÜR ETTİ


Konuşmaların ardından Gaziantep, Kilis ve Adıyaman'dan eğitime katılan gazetecilere sertifikaları verildi. Sertifika töreninde konuşan Bik Genel Müdür Yardımcısı, Cavit Erkılınç, Gaziantep’te böylesine önemli bir eğitim programı düzenlemekten dolayı çok memnun olduklarını kaydederek, “Gaziantep her geldiğimizde bizi şaşırtan bir değişime imza atıyor. Kentte G-10 adı altında kurulan birliktelik bizi fazlasıyla memnun etti. Gaziantep’te çok güçlü bir yerel medya var. Gazetelerimizin birlikteliği bu kaliteyi de artırıyor” ifadelerini kullandı. Erkılınç, BİK’in yeni dönemiyle birlikte görünür olmaya başladığını söyledi. Kurumun Gazeteciliğe öncülük etmeye başladığını belirten Erkılınç, “Aslında kamu kurumu olarak bizler yerinde oturur, ilanlar verilir işine bakardı. Ama öyle olmadı. 81 ilde önemli eğitimler yapıldı. Bu da bizim farkımız” dedi.

BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN


“ Basın ilan kurumunu yalnız bırakmayın” diyen Erkılınç, “Bizler sizlerin geliştirdiği projelere argümanlara destek oluruz, akıl veririz. Bizi sürekli sahaya kurşun asker şeklinde sürmememizi rica ediyorum. Çünkü bir kamu kuruluşuluyuz. Çokta fazla hareket kabiliyetimiz yok. Ama sizler kurum olarak elinizde bir gücünüz var, silahınız var. Yayın politikanız var. Bunları millete hareket etmeden taleplerinizi bizimle çok rahat bir şekilde paylaşabilirsiniz”

VİZYONU OLAN BİR ŞEHİR


Gaziantep’in vizyonu olan bir şehir olduğunu anlatan Erkılınç, “Bursa büyük bir şehirdir ama Gaziantep gibi değil. Kayseri de büyük şehir ama Antep gibi değil. Hayran kaldım. Her gezdiğim yerde bir şeyler öğrendim. Panorama müzesine hayran kaldım. Antep G10 gazetecileriyle bir ilk gerçekleştirdi. İpekyolu Kalkınma Ajansı Burhan Bey ve ekibi yine bir ilk gerçekleştirdi. Hakikaten çok dinamik, aktif bir şehir. Kutluyorum. Kalkınma ajansına da teşekkür ederim. Kendileri destek konusunda cömertler. İpekyolu Kalkınma Ajansından destek için sözü aldık. İnternet yasası geçerse asıl basın o zaman kendisine gelecektir. Zorunlu olarak çıkarmakta olduğunuz basın medya devletten destek almak çok masraflar var. Daha iyi mecraya geçecek. Salgın hastalıktan korona vesile oldu.”

POYRAZ: DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ

Kalkınma Ajansı ile birlikte yaptığımız Turizm Gazeteciliği ve Yazarlığı Eğitimi ile önemli bir yol alacağımıza inanıyorum. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ederim. Bu projenin duyurulması bizim için çok önemli. Etkin tanıtımlarla turizm yatırımlarının arttırılması son derece sürdürülebilir bir şeydir. Biz kurum olarak bu tür eğitimlere devam edeceğiz” dedi.

BASIN, BİR BÖLGENİN TANITIMINDA ÖNEMLİ ROLE SAHİP

İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz ise bölgenin insan kaynağını güçlendirme yönünde çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bugün de BİK iş birliğinde bir çalışmayı daha hayata geçirdiklerini dile getiren Akyılmaz, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi Gaziantep ve bölgemizin en önemli eksenlerinden biri turizm. Bu bölgenin hedef pazarlarda tanıtılması ve anlatılması noktasında basın mensuplarına çok önemli görevler düşüyor. Biz de bölgedeki basın mensuplarının bu konudaki mesleki gelişimlerini ve kapasitelerini geliştirmek amacıyla 3 günlük bir eğitim organize ettik. Bu eğitim sonucunda basın mensuplarımız önemli bilgilere ulaştı. İnşallah bundan sonraki dönemde medya üzerinden bölgemizin tanıtılması ve pazarlanması noktasında nitelikli haberlerle bölgesel kalkınmamıza katkılar sunmayı hedefliyoruz. Basın, bir bölgenin tanıtımında önemli role sahip. Bu amaçla eğitimi organize ettik.”

TÖRENE KİMLER KATILDI

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine; İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı, Cavit Erkılınç, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Çağlar ile BİK İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel, Basın İlan Kurumu (BİK) Gaziantep Şube Müdürü Haşim Poyraz, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın ve gazeteciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.