Yok Artık! Şanlıurfa’da 17 koyun gözaltına alındı iddiası...Video Haber

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bir besicinin 17 koyunu gözaltına alındığını duyurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya hesabından Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Çaylı kırsal mahallesinde bir vatandaşa ait 17 koyunun TİGEM ‘in özel güvenlikçileri ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Tanal, vatandaştan koyunların serbest kalması için para istenildiği iddia edilerek Ceylanpınar TİGEM İşletmesi, bu akıl dışı uygulamadan vazgeçsin diyerek paylaşımda bulundu.

HEMŞERİMİN KOYUNLARI SERBEST BIRAKILSIN

Mahmut Tanal sosyal medya hesabından şunları söyledi: Şanlıurfa Ceylanpınar Çaylı Köyü’nde hemşerimizin 17 koyunu, TİGEM özel güvenlikçileri ve askerler tarafından gözaltına alındı. Koyunları, Ceylanpınar TİGEM İşletmesi’nin Gümüş su merkezindeki ‘Hayvan Cezaevi’ne hapsettiler. Hemşerimiz, TİGEM’in koyunların serbest kalması karşılığında istediği parayı ödeyemez. Yeni doğan, kuzular, annelerinden ayrı düştü. Süt içmesi gereken kuzuları, annelerini hapsederek cezalandırmayın. Koyunların cezai mesuliyeti yok. Gözaltı, hapsetme işlemi, suç işleyen ve cezai sorumluluğu olan insanlara yönelik uygulanır. Dünyada hiçbir hukuki düzenlemede hayvanlar gözaltına alınmaz, hapsedilmez. Bizi dünyaya rezil ediyorsunuz. Ceylanpınar TİGEM İşletmesi, bu akıl dışı uygulamadan vazgeçsin. Hemşerimiz, TİGEM Gümüş su sahasında cezaevine konulan 17 koyununun serbest kalması konusunda sizlerden yardım talep ediyor.’’dedi.

Yok Artık! Şanlıurfa’da 17 koyun gözaltına alındı iddiası...Video Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.