Ramazana sayılı günler kala market fiyatlarında yaşanan artış cep yakıyor! Fahiş Fiyat uygulayanları 'ŞİKAYET ETMEDEN GEÇMEYİN! İşte O Numaralar

Ramazana sayılı günler kala market fiyatlarında yaşanan artış cep yakıyor!  Fahiş Fiyat uygulayanları 'ŞİKAYET ETMEDEN GEÇMEYİN! İşte O Numaralar
Ramazana sayılı günler kala market fiyatlarında yaşanan artış cep yakıyor

Yardımlaşma ve bereket ayı olarak bilinen Ramazan ayına az bir süre kala marketlere yapılan zamlar vatandaşların cebini yakıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayı fırsatçıları yine iş başında. Market alışverişine çıkan vatandaşlar gördükleri yatlar sonrasında şok geçiriyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte özellikle sebze, et, süt ürünleri gibi gıda ürünlere Ramazan ayı öncesi astronomik zamların yapılması dikkat çekiyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda yatları yükselişi gündemde. 2022 yılı ile birlikte yapılan zamlar vatandaşı zor durumda bırakırken fırsatçılar Ramazan’ı da es geçmedi. Ramazan öncesinde etiketler değiştirilirken vatandaşların eli boş kaldı. On bir sultanı Ramazan’a sayılı kala geçen yılki yatlar ile bu seneki yatlar karşılaştırıldı. Gündemden düşmeyen ayçiçek yağı en çok zamlanan ürün olarak raarda yerini alıyor.

Ramazana sayılı günler kala market fiyatlarında yaşanan artış cep yakıyor!  Fahiş Fiyat uygulayanları 'ŞİKAYET ETMEDEN GEÇMEYİN! İşte O Numaralar

VATANDAŞLARA DA BAZI GÖREVLER DÜŞÜYOR

Ramazan ayına kavuşmamıza çok kısa bir süre kaldı. Ramazan denince akıllara sahur ve iftar sofraları heyecanı geliyor. Ama bir taraftan da Ramazan ayını fırsat bilenler de var. Gıda fırsatçıları fahiş yatlar uyguluyorlar. İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez ürünleri olan et ile hububat, bakliyat ve kahvaltılık gibi temel gıda ürünlerine Ramazan öncesi zam yapan fırsatçılara fırsat vermemek için vatandaşlara da bazı görevler düşüyor.

RAMAZAN ÖNCESİ ZAM YAPAN FIRSATÇILAR

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla esnaf ve vatandaşlar hazırlıklara başlarken, özellikle gıda sektöründe yaşanan yat belirsizliği ve artan fiyatlara karşı uzmanlardan uyarılar geldi. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte özellikle sebze, et, süt ürünleri gibi gıda ürünlere Ramazan ayı öncesi astronomik zamların yapılması dikkat çekiyor. İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez ürünleri olan et ile hububat, bakliyat ve kahvaltılık gibi temel gıda ürünlerine Ramazan öncesi zam yapan fırsatçılara fırsat vermemek için vatandaşlara da bazı görevlerin düştüğünü belirten uzmanlar, bu konuda vatandaşları uyarıyor.

SEMT PAZARLARI DA ATEŞ PAHASI

Ekonomik krizin etkisi her geçen gün halkı daha da olumsuz etkilerken, ürünlerin yat etiketleri bazen gün içinde bir kaç defa değişiyor. Bu durum karşısında artık ne yapacağını bilmeyen vatandaşlar, daha uygun diye alışveriş için semt pazarlarını tercih ediyor. Ancak bütçelerine uygun yatlar olmadığı için vatandaşlardan kimileri Ramazan ayı öncesi ihtiyaçlarını tam olarak alamazken, kimileri de evine eli boş dönüyor. Semt pazarında esnaf, ürünlerin yatının zamlanmasından ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı satış yapamamaktan, vatandaşlar ise yatların yüksekliğinden yakınıyor.

ŞİKAYET ETMEDEN GEÇMEYİN!

Tüketicilerin bilinçli davranması gerektiğini belirten uzmanlar, vatandaşların fahiş fiyat uygulayanları Alo 174 Gıda Hattı, Ticaret Bakanlığının Alo 175 Hattını ve “Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi”nin mobil uygulaması üzerinden şikayet etmesi gerektiğini ifade ediyor. Ramazana sayılı günler kala market yatlarında yaşanan artış cep yakıyor. 2 Nisan 2022 Cumartesi günü ilk oruç tutulacak. Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan öncesi yatlardaki zamlar vatandaşın dilinde. Birçok ürüne yapılan zamlar konuşulurken rekor yüzde 86’lık zamla hurmada.

2021 İLA 2022 ARASINDAKİ FARK

Pek çok ürüne zam yapılırken en çok zam alan ürün ise yüzde 86 ile ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti hurma oldu. Süt ürünleri ve zeytine gelen zamlarda vatandaşları üzdü. Ramazan öncesi güllaç yüzde 50 zamlanırken, Ramazan pidesine ise yüzde 66 zam yapıldı. Yüzde 224 zam alan ayçiçek yağının 4 litresi geçen yıl 54 TL iken bu sene 175 TL oldu. 2021 yılında bulgurun kilosu 6 TL’ye satılırken 2022 yılında 16 TL oldu. 9 TL olan yeşil mercimek 22 TL ile raarda yerini aldı. Hemen hemen her ürüne zam gelirken tavuk ürünleri de zamlardan nasibini aldı ve yüzde 100 – 145 arasında zamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.