Mahmut Toğrul çiftçinin sesine kulak verdi

Mahmut Toğrul çiftçinin sesine kulak verdi
Gaziantep Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Mahmut Toğrul, Arabanlı çiftçilerin sesine kulak verdi. Toğrul, çiftçilerin yaşadığı hırsızlık olayları ve son durumla ilgili meclise Tarım Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

Gaziantep’in Araban ilçesinde ovada tarımsal sulama sondajlarının tüm elektrik kablolarının, bakır tellerin ve elektrik panolarının sürekli çalınmasından sonra Gaziantep Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Mahmut Toğrul, TBMM’de Tarım Bakanlığına çiftçilerin sorunlarını iletti. Toğrul, “bu durum zaten artan girdi maliyetleri yüzünden zor durumda olan çiftçimizi daha da zor durumda bırakmaktadır. Söz konusu durumu Tarım Bakanlığına sorduk” diye konuştu.

İşte Mahmut Toğrul’un sorusu;
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI
Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit KİRİŞÇİ tarafından Anayasa’nın 98' inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Türkiye’de Gaziantep tarımda çok önemli bir yer tutmaktadır. Gaziantep’in ise özellikle Araban ilçesi üretimde  buğday, arpa, mercimek, nohut, kavun, soğan, sarımsak, pamuk, fasulye gibi ürünlerle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca ağaç olarak özellikle antepfıstığı, zeytin ve nar yetiştirilmektedir. Böylesi önemli tarım ürünleriyle ön plana çıkan Gaziantep Araban ilçesi çiftçileri uzun süredir yaşanan hırsızlık olaylarından kaynaklı mağduriyet yaşamaktalar. Gaziantep’in Araban ilçesinde ovada tarımsal sulama sondajlarının tüm elektrik kablolarının, bakır tellerin ve elektrik panolarının sürekli çalındığı söylenmektedir. Hatta halihazırda ilçede şu anda sondajı olup kablosu ve panosu çalınmamış neredeyse tek bir çiftçi kalmadığı iddia edilmektedir. Elektrik kablosu ile panosu ve bakır teli çalınan bir sondajın çiftçiye maliyeti yaklaşık 10 bin TL’dir. Bu maliyet ise zaten artan girdi maliyetleri yüzünden zor durumda olan çiftçimizi daha da zor durumda bırakmaktadır. Çiftçi yaşamış olduğu bu mağduriyeti sürekli dile getirmesine ve şikayet etmesine rağmen hırsızlık olaylarının artarak devam ettiği belirtilmektedir. Ağır girdi maliyetleri ve kuraklık altında ezilen çiftçiler yaşanan hırsızlık zulmü bitsin istiyorlar.
Bu bağlamda;
1-Gaziantep’in Araban ilçesinde meydana gelen ve çiftçileri çileden çıkaran hırsızlık olaylarından haberdar mısınız?
2-Ağır girdi maliyetleri ve kuraklık altında ezilen çiftçiler yaşanan hırsızlık zulmü bitsin istiyorlar. Gaziantep’in Araban ilçesinde çiftçinin yaşamış olduğu hırsızlık mağduriyetinin giderilmesi için bakanlık olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?
3-Gaziantep’in Araban ilçesinde çiftçilerin sondajında hırsızlık yaptığı tespit edilen ve hakkında işlem yapılan kaç kişi vardır? Hakkında işlem yapılan kişilere hangi cezai müeyyideler uygulanmıştır?
4-Gaziantep’in Araban ilçesinde çiftçiler yıllardır bu hırsızlık olaylarını yaşamaktalar. Bu konuda yüzlerce şikayet olmasına rağmen bu sorunun bir türlü çözülmemesinin nedeni nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.