Sigaraya ve Alkole Zam Geliyor! 1 Paket Sigara 30 TL Olacak mı?

Sigaraya ve Alkole Zam Geliyor! 1 Paket Sigara 30 TL Olacak mı?
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanından açıklama geldi. Sigaraya gelecek zamların ne olacağına ilişkin konuşma yaptı. Sigaraya geçtiğimiz ay yapılan 2 liralık zammın ardından 28 Mart Pazartesi günü yeni bir zam daha geleceği açıklandı. Tüm bayiler 'hazırlıklı olun' diye uyarıldı...

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı olan Özgür Aybas, sigaraya gelen zamların sadece bununla sınırlı olmadığını söyledi. 2022 yılında sigaraya daha da zam gelecek olduğunu ve hatta bir paketin bile 30 TL rakamını aşabileceğinin altını çizdi. Özgür Aybas sigara zammına ilişkin olarak yapmış olduğu konuşmasında ise tüm bunların zamdan daha çok seküler yaşamı cezalandırma biçimi olduğunu tabir etti. 

Lojistik Sektöründeki Giderler Fiyatlarda Etkili!

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, haliyle pek çok ürünün de zamlı şekilde raflarda yerini almasına neden oldu. Zam fırtınası esip gürlemeye devam ederken, sigarada onlardan biri olarak nasibini alanlar arasında bulunuyor. Akaryakıt sektörüne gelen zamlar sigaranın da pahalı bir fiyattan raflarda yer almasına zemin hazırladı. Son 6 aylık süre zarfında pek çok ürüne ard arda zamlar gelirken, vatandaşlarda haliyle yaşanan bu zam haberlerinden de fazlasıyla mutsuz.

6 ayda tütün mamullerine gelen zamların 9 TL bandında olduğunu belirten Özgür Aybas, Normal şartlarda bu zamlar yılda bir kez şeklinde yapılırdı dedi. Fakat bu sene itibariyle sigara ve alkole birden çok zam gelmekte. Birden çok şekilde zam olaylarının yaşanmasının altında yatan etkenlerden birinin ise maliyet sebebi olduğuna vurgu yaptı. 

Lojistik Giderler Fiyatlara Yansıdı!

Cumhuriyetten Sinem Nazlı Demir’e konuşma yaparken, sigara fiyatlarına gelen zam olayların çok fazla olduğunu söyledi. Sigaraya gelen zam olaylarının altındaki en büyük sebebin ise dışa bağlılıktan öne gelmiş olduğunu söyledi.

Benzin ve Motorinin yerinde durmaması ve sürekli zam alması, haliyle birçok şeye zam gelmesini kaçınılmaz kılmaya neden oluyor. Firmalar, lojistik ile ilgili olarak giderlerini çıkarabilmek içinde mecburen zam uygulama aşamasına geçmek zorunda kalıyor. Lojistik maliyetlerinin çok fazla yükselmesinden kaynaklı olarak bu durumlar yaşandığını söyledi. Üstelik alkol ve sigarada alınan vergiz oranlarının da çok yüksek olduğunu belirtti. 

Alkole zammın Ramazan'da 2 Nisan'da gelmesini bekliyoruz

"Alkole de yüzde 10-15’lik bir zam gelecek. Alkol zammının Ramazan Ayı’nın girişinde, Nisan ayının 2’si gibi gelmesini bekliyoruz..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.