Telefonunuza sakın bu uygulamayı indirmeyin! Bu Uygulamalar Başınıza Dert Açabilir! İşte Şifreleri Çalan O Uygulamalar!

Telefonunuza sakın bu uygulamayı indirmeyin! Bu Uygulamalar Başınıza Dert Açabilir! İşte Şifreleri Çalan O Uygulamalar!
Android telefonlarınıza indirdiğiniz fotoğraf düzenle uygulamaları Facebook şifrelerinizi çalıyor. O uygulamalar herkesin telefonunda olabilir! Hemen telefonunuzdan kaldırarak güvenlik ihlalini önleyebilirsiniz. İşte, şifreleri çalıp güvenlik ihlali yaratan o uygulama hakkında merak edilen tüm detaylar sizlerle…

Android telefonlarınızda yer alan o uygulamalar şifrelerinizi çalabilir! Akıllı telefon kullanıcıları pek çok tehditle karşı karşıya kalabiliyor. Özellikle de güvenlik açısından tehlike saçan bazı uygulamalar kullanırken bundan bihaber olabiliyor. Bu noktada pek çok kişi telefonuna indirdiği ve her gün kullandığı bazı uygulamaların güvenlik açığı yaratıp şifrelerini çaldığını bilmiyor. Bu uygulamalar arasında Truva atlı Craftsart Cartoon Photo Tools fotoğraf düzenleme uygulaması da yer alıyor. Şifrenizi nasıl çaldığını ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini haberimizde derledik. İşte, şifrenizi çalan o uygulama ve merak ettiğiniz diğer tüm detaylar sizlerle…

Bu uygulama Şifrenizi Çalabilir!

Telefonunuza indirdiğiniz ve kullanmaya başladığınız her uygulama ne yazık ki güvenilir olmayabilir. Özellikle de bazı uygulamalar direk şifrelerinizi ele geçirebiliyor. Bu uygulamalardan biri de Truva atlı bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Bu uygulamanın adı ise Craftsart Cartoon Photo Tools uygulamasıdır. Kullanıcılarının iddialarına bakılırsa, bu uygulama verilerinizi çalıyor. Bir güvenlik firması tarafından uygulama hakkında araştırma yapıldı. Yapılan araştırma sonucu da kullanıcıların bu iddiasını doğruladı. Oldukça popüler olan ve sıkça kullanılan bu uygulamanın özelliklede Facebook hesaplarını çaldığı ortaya çıktı. Pek çok kullanıcı uygulamayı kullanmaya başladıktan sonra Facebook hesaplarına erişemez duruma geldi.

Uygulama Hala Google Play’da!

Craftsart Cartoon Photo Tools uygulamasının güvenlik ihlali yarattığı herkes tarafından artık biliniyor. Ancak bu uygulama hala Google Play markette yer almaya ve pek çok kullanıcı tarafından indirilmeye devam ediyor. 

Uygulamayı Hemen Silin!

Telefonunuzu kontrol ederek uygulamayı daha önce indirip indirmediğinize bakabilirsiniz. Eğer uygulama hala cihazınızda ise şifre güvenliğinizi korumak adına hemen kullanmayı bırakabilirsiniz. Uygulamanın adı haberimizin başında da belirttiğimiz üzere Craftsart Cartoon Photo Tools olarak yansıyor.

Uygulamanın güvenlik tehditi oluşturduğunu bilmeyen Android kullanıcıları programı indirerek her gün aktif kullanmaya devam ediyor. Nitekim uzmanlar ve araştırma yapan güvenlik firması bu konuda uyardı. Eğer Facebook hesaplarınızın ve şifrelerinizin çalınmasını istemiyorsanız bu ve benzeri uygulamalardan uzak durmanız gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.