Türkiye 2 Avrupa Şampiyonası'na talip oldu ama 1'ini duyurdu

Türkiye 2 Avrupa Şampiyonası'na talip oldu ama 1'ini duyurdu
Türkiye, resmen açıkladığı Euro 2028 adaylığının yanı sıra Euro 2032'ye de talip oldu. UEFA'nın resmi açıklamasında 2032 adaylığı duyuruldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bugün internet sitesinden yaptığı duyuruyla EURO 2028 ev sahipliği için adaylık başvurusu yapıldığını duyurdu. Türkiye saati ile 20:00’de sona eren başvuru süresi öncesinde yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Türkiye Futbol Federasyonu, 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin Türkiye'de düzenlenmesi için UEFA'ya resmi adaylık başvurusunu yaptı. UEFA, önümüzdeki süreçte aday ülkelerin dosyalarını değerlendirdikten sonra EURO 2028 ev sahipliği ile ilgili kararını verecek."

TFF kısa açıklama yaptı
Ancak TFF’nin açıklamayı neden bu kadar kısa tuttuğu, kararın nasıl ve ne zaman verileceğinin ayrıntısını hangi gerekçeyle vermediği anlaşılamadı. Oysa diğer aday ülkelerin federasyonları internet sayfalarından sürecin detaylarına ayrıntılı olarak okuyucularına duyurdu.
Euro 2028 ve Euro 2032 adayları
Diğer yandan Ajansspor'un edindiği bilgiye göre Türkiye TFF’nin duyuru yapmamasına rağmen 2032 için de adaylık başvurusu yaptı. UEFA tarafından bu akşam internet sitesinden 2020 ve 2032 adayları açıklandı. 

Euro 2028 adayları:

1- TÜRKİYE

2- Büyük Britanya (ingiltere, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya, Galler)

3- Rusya

Euro 2032 adayları

1-TÜRKİYE

2- İtalya

3- Rusya

Karar 2023'te açıklanacak
UEFA, 30 Mart'ta adaylık başvuru şartlarını açıklayacak. Adaylar başvuru dosyalarını 12 Nisan'da UEFA’ya teslim edecek.  Dosyalar, 17 ay boyunca UEFA tarafından incelendikten sonra Eylül 2023’te karar verilecek. 

2020’de Türkiye adaylığı geri çekmişti
Türkiye’nin 2016’da UEFA Başkanı Fransız Michel Platini’nin oyuyla turnuva organizasyonunu Fransa’ya kaybetmesinin ardından Platini 2020’yi doğrudan Türkiye’ye verme önerisi yapmış bu da Avrupa’da kabul görmüştü. Ancak aynı yıl yapılacak olimpiyat oyunlarına da talip olan Türkiye’ye 'Ya Euro 2020 ya da olimpiyat' restini çeken Platini, Türkiye’nin olimpiyatı tercih etmesiyle şampiyonanın formatını değiştirerek 13 ülkede yapılmasına karar vermiş ancak yarı final ve final paketini yine Türkiye’ye vermişti. TFF ise bir süre sonra anlaşılamayan bir nedenle bu adaylığını 2024’e talip olacağız açıklamasıyla geri çekmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.