Telefonu Samsung Olan Herkes Dikkat! Yavaşlığın Nedeni Çözüldü Duyunca Şok Olacaksınız

Telefonu Samsung Olan Herkes Dikkat! Yavaşlığın Nedeni Çözüldü Duyunca Şok Olacaksınız
Samsung’un temsilci CEO’su olan Jong-Hee Han cep telefonu kullanıcıları için bir duyuru yaparak bazı bilgileri paylaştı. Yaptığı bu bilgi paylaşımında GOS özrü denilen bir açıklama da bulunarak kullanıcılarının bir hayli dikkatini çeken açıklamalarda bulundu.

Samsung’un üst düzey yöneticisi olan Jong-Hee Han, GOS’un (Game Optimizing Service) sistemi birçok sosyal medya uygulamasını yavaşlattığı dair iddialar ile açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklama ile bir hayli dikkat çeken Samsung markası bu sistemi ilerleyen süreçlerde kullanıp kullanmayacağı oldukça merak ediliyor. Genel olarak pek çok uygulamayı yavaşlatan bu sistem son kontrollerden sonra kullanım için uygun bulunmamış ve kullanıma kapatılmıştır.

Samsung’da bu sistemi kullanan kullanıcılarından özür dilemek adına bir açıklama da bulunmuş ve bu açıklama ile pek çok noktaya değinmiştir. Bu sistem Samsung markasının en yeni Galaxy S akıllı telefonlar ve tablet cihazları ile önceden üretilmiş olan eski amiral gemisi cihazlarına önceden yüklenmiş olarak gelen ve pil ömrünü uzatmak adına oyun sırasında ince performans ayarları uygulayan hizmeti Oyun Optimizasyon Servisi – Game Optimizing Service (GOS) olarak adlandırılan bir oyun ve pil ömrü cihazıydı.

Samsung Özür Diledi!

Yakın zamanda Samsung’a ait oyun optimizasyon hizmeti yazılımı GOS’un (Game Optimizing Service) TikTok ve Instagram’ın da dahil olduğu binlerce uygulamayı yavaşlattığı iddiası ortaya atılarak bu sistemin kullanımının kalkması iddaları uzun süredir piyasa da yer alıyordu. Ancak GOS’un 3DMark ve Geekbench gibi benchmark uygulamalarını yavaşlatmadığını belirtip sistemin yavaşlatmadığına dair bir savunma hazırlamış ve sunmuştu. Ancak bugün yapılan açıklama ile Samsung bizzat özür dileyip bu sistemin uygulamaları yavaşlattığını açıkladı.

Samsung son yaptığı açıklama ile GOS sorunu iddiaları nedeniyle kullanıcılardan özür diliyerek bu sistemin gerçekten uygulamaları yavaşlattığını belirtti. Bugün düzenlenmiş olan hissedarlar toplantısında konuşma yapan Samsung’un üst düzey yöneticisi Jong-Hee Han, Samsung’un böyle bir sorunun tekrar yaşanmasını önlemek adına yaşanan sorunları daha fazla dikkat edeceğini belirtti. Ayrıca sadece Samsung değil, pek çok telefon markası bu sistemi kullanmamayı tercih edip uygulama yavaşlattığını doğrulayarak sistemi bırakmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.