Gaziantep İCRALIK olmuş! Gaziantep’te fabrika, konutlar, arsalar, işyerleri icradan satlık 750 bin icra doyası var,

Gaziantep İCRALIK olmuş! Gaziantep’te fabrika, konutlar, arsalar, işyerleri  icradan satlık  750 bin icra doyası var,
Pandemi ve son ekonomik krizler nedeniyle Gaziantep’te 2020 yılında 450 bin 2021 yılında icra dosyası sayısı 750 binlere ulaşırken Türkiye genelinde ise icra dosyaları 25 bine doğru koştuğu belirtildi.

Gaziantep’te fabrika, işyeri, arsa, otomobil ve konutların icradan satılmaya devam ettiği öğrenildi. Böylece Gaziantep’te 2021 verilerine bakıldığında 750 bin dosya bulunurken 2022’in ilk iki ayı olan Ocak ve Şubat’ta toplam 75 bin icra dosyası olduğu ileri sürüldü.

TÜRKİYE GENELİNDE 24 MİLYON İNSAN İCRALIK

Türkiye genelinde 2008 verilerine göre 8 milyon olan icra dosyası sayısı 21 Mart 2021 itibariyle Üyap’ta yapılan inceleme sonunda icra doysasının 25 milyona doğru çıktığı ve rekora koştuğu ifade edildi.

GAZİANTEP İCRADA 750 BİN İCRA DOSYASI VAR

Gaziantep’in sanayi kenti olması ve 1 milyona yakın Suriyeli ile birlikte nüfusun 3 milyona dayanması nedeniyle icra dosyalarında adeta patlama yaşandı. Gaziantep İcra daireleri ilana çıktığı icradan satılık fabrika, konut, otomobil, arsa ve buna benzer eşyaların satışta olduğu ifade edildi.

GAZİANTEP’TE BATAN BATANA

Son günlerde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü-Gaziantep Cumhuriyet Savcılığının yaptığı ortak tefeci operasyonunda 16 kişinin göz altına alındığı ve bunlardan 6’sının tutuklandığı öğrenilirken Gaziantep’teki vatandaşların çoğu bankalarda kara listelerde olmasından dolayı kredi alamayınca tefecilerden para aldıkları ortaya çıktı. Buna rağmen sanayisi, işadamı, müteahit ve kredi kartı borcu olanların çoğu iflas etmemek için tefeciden para aldıkları belirtildi. Bunun yanı sıra Gaziantep’te icra dosyalarının artmasında da en büyük neden olarakta bankaların verdiği kredi kartlarının limitlerinin yüksek olmasından kaynaklandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.