Gaziantep'te Hangi Galerici 500 Milyon TL'yle Oynuyor? Kim Bu Gaziantepli Galerici? Galerici Mehmet ayda 500 milyon TL ile oynuyor

Gaziantep'te Hangi Galerici 500 Milyon TL'yle Oynuyor? Kim Bu Gaziantepli Galerici? Galerici Mehmet ayda 500 milyon TL ile oynuyor

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6 aydan buyana hem teknik takip hem fiziksel takip, hemde piyasada iş yaptıkları kişilerle irtibata geçerek yakın takibe aldığı galerici 52 yaşındaki ünlü tefeci M.Y ile ilgili yapılan araştırmada yaklaşık aylık olarak 500 milyon TL’lik tefecilik işi yaptığını belirlediği ileri sürüldü. Bunun üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta içerisinde 16 adrese eş zamanlı şafak operasyonu yaparak 16 kişinin kasasında yüzlerce boş senet eleş geçirdi. Böylece Gaziantep emniyeti, tefecilik piyasasına büyük bir darbe vurmuş oldu.


16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Gaziantep’te emniyet müdürlüğünün yaptığı şafak operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin işyerlerinde ve evlerinde yapılan aramada yüzlerce boş senet ve çek bulundu.


FAİZLER BANKALARIN 5 KATI
Gaziantep’te tefecilik yapanlar genellikle ekonomisi zor duruma düşen kişiler ve şirketlerin para alış verişleri yaptıkları ve bunlara karşılıkta bankalar gibi işyeri ve ev ipotekleri ile boş çek ve senetler aldıkları tespit edildi. Bu durumda Gaziantep’te vatandaşlar, bankacılık düzenleme kurulunun kredi limitleri olmamasından dolayı tefecileri tercih ettikleri ifade edildi.


GALERİCİ MEHMET AYLIK 500 MİLYON TL PİYASADA ETKİLİ
Gaziantep’te uzun yıllardan buyana galericilik yapan ve adı tefeci olarak anılan 52 yaşındaki M.Y.’nin 16 kişi ile birlikte organize bir şekilde bu işi yaptığını Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ortaklaşa yaptıkları operasyon sonunda yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan soruşturmada gözaltına alınan 16 kişiden 6’sı tutuklanarak cezaevine konuldu. Aynı şekilde galerici M.Y.’nin de geçmiş suçlardan da tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.


OLAY NASIL OLMUŞTU?
Gaziantep'te, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak yağma ve tefecilik yaptığı iddia edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 16 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan 16 şüpheli şahıstan 6'sı tutuklandı.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak yağma ve tefecilik yaptığı iddia edilen şahıslara yönelik operasyon yaptı. Yapılan operasyon kapsamında 16 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
16 şüpheliden 6'sı tutuklandı.
Gözaltına alınan 16 şüpheliden 5'i ifadesinin ardından serbest bırakılırken, yapılan yasal işlemlerin ardından adli mercilerce sevk edilen 11 şüpheliden 6'sı tutuklandı. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.