Tansu Çiller Siyasete Geri Dönüyor! Çiller'in Partisi Hangisi Olacak?

Tansu Çiller Siyasete Geri Dönüyor! Çiller'in Partisi Hangisi Olacak?
Eski başkakan Tansu Çiller hakkında ortaya yeni bir iddia atıldı.

Eski başbakan Tansu Çiller'in bir süredir siyasete geri döneceği konuşuluyor. 

Kendisi de söz konusu iddiaları güçlendiren açıklamalar yapan Çiller geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda 'milletini özlediğini' söylemişti. 

İddiaların ardı arkası kesilmezken; yeni bir iddia siyaset kulislerini ısıttı. 

Bu kez iddianın sahibi DYP Eski Genel Başkan Yardımcısı Salih Önel, Çiller'in eski kurmaylarından. 

Halk TV'de yer alan habere göre; Önel yaptığı açıklamalarda, Çiller'in düzenlediği bir toplantıdan bahsetti. Bu toplantıda siyasete gireceği partinin de belirlendiğini söyleyen Önel, teşkilatlanmanın nasıl yapılacağının da toplantının başlıklarından biri olduğu ifade etti. 

"DYP'NİN BAŞINA GEÇECEK"

Önel, Çiller'in başına geçeceği partinin Doğru Yol Partisi (DYP) olacağını öne sürerken; yapılan toplantıya ilişkin "Tansu hanım dün öğleden sonra DYP partisi genel başkanıyla ve yanında Isparta Milletvekili Ömer Bilgin, eski Bingöl Milletvekili Necati Bingöl'le beraber uzun bir görüşme yaptılar, bu görüşme İstanbul Sarıyer'deki evinde oldu. Toplantıya dört kişi katıldı, dışarıda bekleyen başka siyasetçiler de vardı.

Toplantıda Tansu hanımın merkez sağda tekrar DYP'ye genel başkan olmak için görüştüğünü, teşkilatları nasıl hazırlayacağını, teşkilatları hazırlama görevinin de Ömer Bilgin ve Necati Bingöl tarafından yapılacağının konuşulduğunu düşünüyorum. Tahminim hanımefendi siyasete, meydanlara Doğru Yol Partisi ile geri dönecek çünkü Doğru Yol Partisi'nin onun adıyla özdeşleştiğini düşünüyor'' açıklamasında bulundu.

Yeniçağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.