Resmî Gazete'de yayımlandı! Zam geldi... Yurt dışına çıkış harcı ne kadar oldu? Yüzde 200 Zam...

Resmî Gazete'de yayımlandı! Zam geldi... Yurt dışına çıkış harcı ne kadar oldu? Yüzde 200 Zam...
Yurt dışına çıkış harcı tutarının yeniden belirlenmesine dair karar Resmî Gazete'de yayımlandı. Şimdi, "Yurt dışına çıkış harcı ne kadar oldu?" sorusunun yanıtı merak ediliyor. Karara göre; Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1'inci maddesinde yer alan harç tutarı 150 TL olarak yeniden belirlendi. Yurt dışı çıkış harcı bedeli daha önce 50 TL'ydi.

Yurt dışına çıkış harcı ile ilgili karar Resmî Gazete'de yayımlandı. Yurt dışına çıkış yapan yolculardan tahsil edilen ve 50 TL olan harç bedelinde fiyat artışı gerçekleşti. Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda "Ekli 'Yurt Dışına Çıkış Harcı Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar'ın yürürlüğe konulmasına, 5597 sayılı Kanunun 1'inci maddesi gereğinde karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.


YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI NE KADAR OLDU?

Yayımlanan karara göre yurt dışına çıkış harç tutarı 50 TL'den 150 TL'ye yükseltildi. Kararda "8/3/2007 tarihli ve 5597 sayılı Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1'inci maddesinde yer alan harç tutarı 150 TL olarak yeniden belirlenmiştir." denildi. Yürürlüğe giren kararın, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütüleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.