Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Başlıyor

Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri Başlıyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında" sloganıyla Gaziantep’te 19-20 Mart tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri düzenlenecek.

19-20 Mart tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri düzenlenecek. Devlet Destekleri Tanıtım Günleri’ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri; hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileri ile onlara hibe ve destek sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin Cumhurbaşkanlığı İletişimi Başkanlığı koordinasyonunda bir araya getirilmesini amaçlayan çok yönlü bir projedir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve ülkemizin 2023 hedefleri kapsamında millet ve devlet arasındaki iletişimi güçlendirmek, devletin bütün yetkili kurumları tarafından vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetlerini doğru bir şekilde kamuoyuna anlatmak önemli bir amaç haline gelmiştir.
Bu itibarla, 9-12 Aralık 2021 tarihleri arasında Ankara’da toplumumuzun geniş bir kesimini oluşturan gençleri ekonomi, eğitim, kültür, sanat, bilim, sağlık, spor vb. her alanda desteklemek ve bu destekler hakkında bilgilendirmek amacıyla 90 bin misafirin katılımlarıyla “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” düzenlenmiştir. Gençlerin etkinliğe göstermiş olduğu yoğun ilgi ve olumlu geri dönüşleri dolayısıyla 2022 yılı içerisinde de “Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında” sloganıyla ülkemizin farklı illerinde devam edecek olan Tanıtım Günlerine bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı Ofisleri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlar katılım gösterecektir.
Kamu kurumlarına ait stantların yer aldığı ve bizzat kurumlarımızın bürokratları tarafından tanıtımların yapıldığı organizasyon ile gençler; yeteneklerini keşfedip geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla burs, hibe, fon, kredi gibi maddi desteklerden, iş hayatları için ihtiyaç duydukları staj programlarından, uluslararası alandaki proje desteklerinden kısacası kendilerine sunulan tüm hizmet ve imkânlardan haberdar olma fırsatı bulmaktadır.
Başkanlığımız koordinesinde düzenlenen Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri ile gençlerin geleceklerini şekillendirirken yeni bilgi, beceri ve tutumlar geliştirmelerine olanak tanıyan öğrenme fırsatları sunarak gençlerde değişim yaratmayı, onları doğru yönlendirmeyi ve idealleri için destekleyerek gençlerin hayatlarına değer katmayı, mutlu ve üreten bir gençliğin yetiştirilmesine katkı sunmayı hedeflemekteyiz. Bu amaç ve hedefle 2022 yılı içerisinde özellikle üniversite gençlerinin yoğun olduğu iller ve zaman dilimi (sınav dönemi, tatil dönemi vb.) dikkate alınarak 13 ilde “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” etkinlikleri düzenleyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.