Gaziantep’teki operasyon yapılan tefecide hangi işadamları, müteahitler ve sanayicilerin imzalı boş senetleri çıktı

Gaziantep’teki operasyon yapılan tefecide hangi işadamları, müteahitler ve sanayicilerin imzalı boş senetleri çıktı
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün 6 ay boyunca takip ettiği ve şafak operasyonu olarak adlandırılan tefeci operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı.

Yapılan operasyon sonunda tefecinin kasasında 500’e yakın imzalı boş senet çıkarken bunun yanı sıra milyarlarca imazalı senet ortaya çıktı. Bu durumda Gaziantep’te son ekonomik krizden dolayı adeta tefecilerden para alan müteahitler, sanayiciler ve işadamlarının da bulunduğu öğrenildi. Bu arada Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Organize Suç ekiplerince gözaltına alınan 16 kişinin tamamı tutuklanarak cezaevine girdi.

İŞTE TEFECİ OPERASYONUNUN PERDE ARKASI

Gaziantep’te vatandaşları yüksek faizle borç batağına sürükleyen ve tehdit eden tefeci çetesi şafak operasyonuyla çökertildi. Çok sayıda senet ve yüklü miktarda para ele geçirilen operasyonda 16 çete üyesi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları yüksek faizle borç batağına sürükleyen ve tehdit eden tefeci çetesine operasyon düzenledi. 16 kişilik çeteyi uzun bir süre teknik ve fiziki olarak takip eden KOM ekipleri elde edilen istihbari bilgilerin ardından operasyon için düğmeye bastı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen ekipler çeteyi şafak operasyonuyla çökertti.
Belirlenen 19 farklı adrese eş zamanlı insansız hava aracı (İHA), zırhlı araçlar ve Polis Özel Harekat (PÖH) destekli operasyon düzenleyen ekipler 16 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan 16 şüpheli hakkında “ Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yağma, Tefecilik” suçlarından işlem başlatıldı.
Operasyon yapılan adresler ekipler tarafından didik didik aranırken adreslerde pompalı tüfek, çok sayıda senet ve yüklü miktarda para ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.