Şanlıurfa'da can pazarı! Alevlerin içine dalıp baba oğulu kurtardılar

Şanlıurfa'da can pazarı! Alevlerin içine dalıp baba oğulu kurtardılar
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde devrilen ve bir anda alevler içinde kalan bir TIR'da mahsur kalan baba ile oğlu o sırada yoldan geçmekte olan iki kişicanlarını hiçe sayıp kurtardılar

Viranşehirde kaza yapan devrilen ve alevler içinde kalan bir TIR'da  alevlerden kaçamayarak mahsur kalan baba ile oğlu o sırada yoldan geçmekte olan iki kişi tarafından kurtarıldı.

Viranşehir kavşağında önceki gün meydana gelen olayda seyir halindeki bir TIR aniden yoldan çıkıp devrilerek alev aldı. Çevredekiler tarafından yapılan müdahaleler yoğun alevler nedeniyle sonuç vermedi. O sırada yoldan geçmekte olan Dicle Elektrik Viranşehir İlçe İşletme Müdürlüğü’nde vardiya amiri olarak görev yapan Mustafa Korkmaz ile Lütfü Topkan, kazayı görüp durdu. Lütfü Topkan aracı park edip 112 Acil’i ararken, Vardiya Amiri Mustafa Korkmaz da TIR'da bulunanları kurtarmak için kaza yerine koştu.

BABA OĞUL ARAÇTA KALDI

TIR'ın kapısının camını kıran Mustafa Korkmaz, alevler içerisinde kaldığını gördüğü Fadıl Tekin’ı çekip çıkardı. Tekin’in “Babam araçta” demesi üzerine çevreden gelenlerle birlikte bir kez daha alevler içindeki TIR'a giren Korkmaz, araçtaki ikinci kişiyi de çekip kurtardı. Bu sırada koşarak gelen birinin alevlere elindeki battaniye ile vurması üzerine, alevler bir anda parladı. Alevler arasında kalanlar kaçışarak canlarını kurtarırken, saçları tutuşan biri kendi çabasıyla alevleri söndürdü.

YİNE OLSA YAPARIM

Baba ile oğlunu kurtardığı sırada elleri yanan Mustafa Korkmaz Viranşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavisinin ardından taburcu edildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Korkmaz, alevler arasında kalan çocuğu gördüğünde kendi çocuklarını düşündüğünü belirterek, “Bu duruma seyirci kalamazdım. Kendimi de korumaya çalışarak alevlerin arasına daldım. Yine olsa aynı şeyi yaparım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.