Gaziantep'te Arazi Satışları Kriz Falan Dinlemiyor! Krizde araziler yok satıyor

Gaziantep'te Arazi Satışları Kriz Falan Dinlemiyor! Krizde araziler yok satıyor

Türkiye genelinde ekonomik krizin yoğun bir şekilde devam ettiği, genellikle gıda ve diğer hizmetlerin pahalanması nedeniyle sıkıntılar devam ederken her nedense Gaziantep’e 35 kilometre uzaklıktaki arazilerin fiyatlarının astronomik olması ve bu krize rağmen arsa bulunmadığı belirtildi.

ARAZİLERE GÜÇ YETMİYOR

2013 yılında çıkarılan Tarım Arazilerini Koruma Yasası ile durulan arazi satışları, yasasının revize edilmesinin ardından yeniden başladı. Kentin gelişim sahası içerisinde yer alan bölgelerde arazi fiyatları yüzde 400’e varan oranlarda arttı. Özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılan ve önümüzdeki aylarda konutların yükseleceği Güneyşehir, Kuzeyşehir, Beykent, Akkent, Mavikent, Onkoloji ve çevre bölgelerde arazi fiyatlarının arttığı öğrenildi.

BİR YILDA YÜZDE 400 ARTTI
Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Burç başta olmak üzere Kaleboynu, Ufacık, Ozanlı, Mülk, Lohan, Burç Karakuyu, Gülpınar, Yamaçtepe, Beştepe, Onkoloji Bölgesi, Kızılhisar, Bayramlı ve Durantaş, Sarıbaşak, Şehitkamil’de de İbrahimşehir, Batal, Bilek, Sam, Sam mezrası, Taşlıca, Çakal köyü, Kurtuluş’ta 2021 yılında dönümü 100 bin TL’den satılan arazi fiyatlarının bugün 400 bin TL’ye kadar yükseldiği öğrenildi.

KRİZE RAĞMEN ARAZİ YOK
Gaziantep’te ekonomik krize rağmen arsa fiyatlarının ve arazilerin % 400 artması nedeniyle köylülerin elinde bulunan arazilerin az olması nedeniyle rantçılar arazi fiyatlarını yükselttiler. Bu nedenle Gaziantep’te arazi fiyatları ne krizi ve hiçbirşeyi dinleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.