Orkide’ye Gastronomi Rehberi ‘İnci’ Ödülü verildi

Orkide’ye Gastronomi Rehberi ‘İnci’ Ödülü verildi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla düzenlenen programda Gaziantep’ten Orkide Pastaneleri İncili Gastronomi Rehberi ‘İnci’ Ödülleri töreninde ödüle layık görüldü.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen İncili Gastronomi Rehberi “İnci” Ödülleri töreni, Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen geceyle sahiplerini buldu. Ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yeme içme sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı. Törende dereceye girerek ‘İnci’ sahibi olan restoranlara ödülleri, Bakan Ersoy ile protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Bakan Ersoy, “Bakanlık olarak Türkiye’nin bu eşsiz konumunun, kültürel çeşitliğinin ve tarihsel birikiminin şekillendirdiği zengin yeme-içme kültürünün dünyaya tanıtılması noktasında birçok önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Tüm bu projelerde amacımız Türk mutfağını markalaştırmak, yemek kültürümüzü tanıtmak, gastronomi turizminde dünyada lider destinasyonlar arasında yer almak ve gurme turistleri Türkiye’ye çekerek ülkemizin bu alanda da hak ettiği noktada yer almasını sağlamaktır” dedi.

Orkide Pastaneleri adına ödülü Mustafa Özgüler alırken, rahmetli Demir Özgüler tarafından kurulan ve Türkiye markası haline gelen Orkide Pastaneleri’nin Gaziantep ve bölge halkına hizmette en kaliteli çıtada devam edeceğini söyledi.

Orkide Pastaneleri adına ödül alan Mustafa Özgüler, “Dünya bir ev olsaydı mutfağı Gaziantep olurdu’ derler” diyerek söze başladı. Gaziantep’in bir gastronomi destinasyonu olduğunu dile getiren Özgüler, “İnsanlar kısa zamanlı ziyaretler ile birkaç günde Gaziantep yemeklerini öğrenemezler. Damak zevki almaya gelenler birkaç güne bunu sığdırmaya çalışırlarsa da kendilerine yazık ederler. Biz Gaziantep’liyiz ama aynı gün içinde kebap, beyran, baklava vs. bir anda yemiyoruz. Gaziantep’te her mevsim ayrı bir güzellik ayrı bir yemek mevsimi var. Orkide lezzetlerini de değişik dönemlerde yaz ayrı kış ayrı tadanlar farklı damak zevklerine hitap ettiğimizi görebilirler. Bu ödül hizmet sektörünün değerini bilen Gaziantep halkına verilmiş bir ödüldür. Orkide Pastaneleri ailesi olarak çalışanlarımızla, yöneticilerimizle kurumsal hizmet kalitemizin ve ürünlerimiz beğenilmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Değerlendirmede bulunanlara müteşekkirim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.