Özel Haber: Belediyenin Gatem bölgesinde ihaleye çıkardığı akaryakıt istasyonuna kimse talip olmadı! Akaryakıt sektörü çöküyor

Özel Haber: Belediyenin Gatem bölgesinde ihaleye çıkardığı akaryakıt istasyonuna kimse talip olmadı!  Akaryakıt sektörü çöküyor

Gaziantep’te şehir merkezinde 250’ye yakın akaryakıt istasyonu bulunurken herkesin meslek olarak en çok para kazanması ve akaryakıt istasyonu almak için adeta belediyelerin ihaleye çıkardığı istasyonlar büyük ilgi görürdü. Geçtiğimiz hafta içerisinde Gaziantep Belediyesinin ihaleye çıkardığı Gatem bölgesindeki bir akaryakıt istasyonu ihalesi 12.5 milyon TL muammen bedelle satışa çıkarmasına rağmen hiçbir alıcı talip olmadı. Bu durumda artık belediyelerin en büyük gelir kaynaklarından biri olan akaryakıt istasyonlarına da ilgi kalmadı.

GAZİANTEP’TE MANTAR GİBİ AKARYAKIT İSTASYONU VAR
Gaziantep’in merkez ve taşra ilçeleri dahil toplam 300’e yakın akaryakıt istasyonu bulunduğu ve bu istasyonların daha önce ortalama satış fiyatlarının 25 milyon TL’den aşağı olmadığı ve almak için insanlar adeta birbiriyle yarış ederlerdi.

GATEM’DE İHALEYE ÇIKAN AKARYAKIT İSTASYONUNA KİMSE TALİP OLMADI
Bir zamanlar en gözde kazanç kaynağı olarak gösterilen akaryakıt istasyonları eskisi gibi ilgi görmediği öğrenilirken Gaziantep belediyesinin ihaleye çıkarmış olduğu Gatem bölgesindeki istasyonu kimse alıcı olmadı. Ve 12.5 milyon TL muammen bedelle satışa çıkan burada kimse ihaleye katılmadı.

OCAK VE ŞUBAT 2022’DE % 80 ZAM GELDİ
Benzin ve Mazota gelen zamlar durdurak bilmezken. Ocak ve Şubat aylarında toplam % 80 ortalama zam geldi. 1 Ocak 2022’de mazot 12.91’den bu akşam yapılacak olan 1.63’lük zamdan sonra 23.08 oldu. Benzin mazota oranla zam oranı % 55’lerde olurken 1 Ocak 2022’de 11.10 kuruş iken bu akşam gelecek olan 1.07 zamla birlikte 20.58 kuruşa ulaşacak.

MART SONUNA KADAR 30 TL OLMASI BEKLENİYOR
Akaryakıt zamlarıyla ilgili bir çok iddia devam ederken geçen 2021’in tamamında benzin ile mazotur % 240 arttığı ve 2022’nin de Ocak ve Şubat’ın da da % 80 yükselmeler gerçekleştiği ve bu tablonun böyle gitmesi halinde 30 Mart itibariyle litresinin 30 TL olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.