Bozfırat’tan zeytinlik tepkisi

Bozfırat’tan zeytinlik tepkisi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Maden Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle zeytinlik alanlarda maden faaliyetlerinin önünü açmasına Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fırat Bozfırat tepki gösterdi.

DÜNYA TARIMSAL ÜRETİMDE SIKINTI YAŞARKEN…

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fırat Bozfırat Maden Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe tepki göstererek “ Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle birlikte zeytinliklerde, maden ocağı yapılaşmasının önünün açılmasının kararını üzülerek takip ettik. Dünya bir gıda krizinin eşiğindeyken, tarımsal üretimde sıkıntılar yaşanırken böyle bir yönetmeliğin yürürlüğe girmesi inanılır gibi değil” dedi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA YÖNELMELİYİZ


Yenilenebilir enerji kaynakların önemine değinen Bozfırat “İklim Krizine önlem olarak, pek çok ülke kömürden çıkma yönünde kararlar alarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmektedir. Dünya yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelirken bizler güzel ülkemizin doğasının ve tarımsal üretimin en önemli kaynaklarından biri olan zeytin ağaçlarının bulunduğu verimli toprakları maden ocaklarına terk edemeyiz” dedi.

DOĞANIN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ


Doğaya en çok değer veren partinin Türkiye Değişim Partisi olduğunu belirten Bozfırat “ Dört bir yanı bereketli olan bu toprakları canlandıralım, ayçiçeği fiyatlarının el yaktığı bir dönemde Zeytin Ağaçlarına, çiftçiye, tarıma, üreticiye daha çok sahip çıkalım. Yüzlerce yıldır bu topraklara kök salmış zeytin ağaçlarının bu topraklarda bizden daha çok söz sahibi olduğunu unutmayalım. Modern dünyaya ayak uyduralım, yenilenebilir enerjiyi vizyon politikası haline getirelim, doğanın dengesini bozmayalım. Türkiye Değişim Partisi olarak tarıma, çiftçiye, bitkiye, fidana,ağaca, doğaya en çok değer veren parti biziz ve tarımın, çiftçinin, bitkinin, fidanın, ağacın ve doğanın hakkını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.