Son Dakika: Gaziantep'te Halk Otobüsü Sahiplerinin Zam İsyanı! Toplu taşıma ücretlerine zam yolda!

Son Dakika: Gaziantep'te Halk Otobüsü Sahiplerinin Zam İsyanı! Toplu taşıma ücretlerine zam yolda!
3 ayda akaryakıta 8 kez zam geldi!Akaryakıt iyatları 23'den 18 TL'ye İndi ama, Gaziantep'te halk otobüsü sahipleri kontak kapatmak zorunda kalacağız

Türkiye'de ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. Dış bağımlılık nedeniyle akaryakıt fiyatlarında meydana gelen artışlar sonrası Ocak ayında bu yana motorin fiyatlarına 6 lira 85 kuruş, benzin fiyatlarına ise 5 lira 67 kuruş zam geldi. Gelen zamlar, ulaşım hizmeti sunan esnaf, servis işletmecileri, şehirler arası taşımacılık yapan esnafı olumsuz etkiledi. Yaşanan durum karşısında isyan eden esnaf, akaryakıt fiyatları üzerinden alınan KDV ve ÖTV'nin kaldırılmasını istedi. 

Pandemi ve döviz krizi ile başlayan Türkiye'deki ekonomik kriz her geçen gün biraz daha derinleşiyor. Ülke genelinde her gün yeni bir zamla uyanan vatandaşlar, geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar nedeniyle adeta şoka uğradı. Üç gün gibi kısa bir süre içerisinde Benzin fiyatları 2 lira 10 kuruş, mazot fiyatları ise 3 lira 68 kuruş arttı. 

8 KERE ZAM GELDİ! 23 TL OLDU! ŞİMDİ 18 TL OLDU AMA YETMİYOR
Akaryakıt iyatları 23'den 18 TL'ye İndi ama akaryakıt fiyatlarında meydana gelen artışlar, tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Art arda gelen zamlar sonrası esnaf da vatandaş da perişan oldu. Ocak ayında bu yana ise benzin ve motorin fiyatlarına gelen 8 zam ile birlikte motorin fiyatları 20 liraya, benzin fiyatları ise 19 liraya dayandı.

ESNAF İSYANDA!
Gelen zamlar sonrası ise kentte ulaşım hizmeti sunan esnaf ve servis işletmecileri isyan etti. Akaryakıtta alınan KDV ve ÖTV'nin kaldırılmasını isteyen esnaf, böyle giderse kontak kapatmak durumunda kalacaklarını söylediler.

YENİDEN ZAM İSTEMEK ZORUNDA KALACAĞIZ!
Gazetemize daha önce açıklamalarda bulunan Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, akaryakıt zamlarının devam etmesi durumunda yeniden zam istemek durumunda kalacaklarını belirtmişti. Çolak, "15 Ocak tarihinde almış olduğumuz zammın gününü görmedik. O tarihten bu yana akaryakıt fiyatlarına defalarca kez zam geldi.  Böyle devam ederse zam için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kapısını yeniden çalmak zorunda kalacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.