G10’un “BASIN İLAN” çıkarması

G10’un “BASIN İLAN” çıkarması
G10 Gaziantep Gazeteler Birliği, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Prof. Dr. Edibe Sözen ve BİK üst düzey yönetimi ile bir araya geldi. BİK Yönetim Kurulu Başkanı Edibe Sözen, Gaziantep'te gazetelerin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çözüm için önerilerle buraya gelen birliktelik, Türkiye'ye örnek olmalı" dedi.

Gaziantep'te gazetelerin yaşadığı sorunların çözümü için ortak hareket etme kararı alan 10 gazetenin oluşturduğu G10 Gaziantep Gazeteler Birliği, bu bağlamda ziyaretlerine devam ediyor. Sorunlarının çözümü için hazırlanan raporu Ankara'da siyasilere sunan ve bu konuda önemli mesafe kat eden birlik üyeleri, İstanbul programında da Basın İlan Kurumu'nu ziyaret edip, sorunlarının çözümü için fikir alışverişinde bulundular.


RAPOR VERİLDİ

G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri, Basın İlan Kurumu ziyaretinde, yaşanan sorunların çözümü için hazırlanan raporu kuruma iletti. Basın İlan Yönetimi Kurulu Başkanlığı görevine yeni atanan Prof. Dr. Edibe Sözen'e aynı zamanda hayırlı olsun ziyaretinde bulunan heyet ile yapılan toplantıda, Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç ve İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam'ın da hazır bulundu.


ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNDULAR

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, gazetelerin yaşadığı sorunlar, tek tek alındı. Toplantıda, gazetelerin yaşadığı ilan kayıpları ile ilgili problemin giderilmesi için fikir alışverişinde bulunulurken, dijitalleşme sürecine yönelik neler yapılması gerektiği konusu da gündeme geldi.


TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN

BİK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'de ilk kez sorunlarının çözümü için gazetelerin bir araya geldiğine şahit oluyorum. Bunu beni çok memnun etti. Genelde, bu tür ziyaretlerde yaşanan sorunlar dile getirilir ve destek istenir. Ancak, bugün burada ilk kez, sorunların yanı sıra, çözüm önerilerinin sunulması da beni çok memnun etti. Keşke, bu sağlanan birliktelik her yerde sağlansa ve çözüm önerileri sunulsa, işte o zaman sorunların çözümü çok daha kolay olur" dedi.


DİJİTALLEŞMENİN ÖNEMİ

Sözen, gazetelerin artık dijitalleşmesenin olmazsa olmaz koşul olduğunun da altını çizerek, "Yaşanan sorunların çözümü için hep birlikte hareket edelim. Sizlerin önerdiği ve raporda ayrıntılarıyla yazan çözümler için üzerimize düşen neyse yapacağız, gerekli girişimlerde bulunacağız. Benim sizlere tavsiyem ise, dijitalleşme konusunda olacak. Bu konuda, KOSGEB olur, üniversiteler olur, farklı kurumlar olur, ortak projeler üzerinde çalışarak, kendimizi dijitalleşmeye hazır hale getirelim" ifadelerini kullandı.


GAZİANTEP BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde rektörlük yapması dolayısıyla Gaziantep'in kendisi için çok önemli ve ayrıcalıklı bir şehir olduğunu da sözlerine ekleyen Sözen, "Rektörlüğüm döneminde de, ardından BİK Yönetim Kurulu üyesi iken de Gaziantep medyasını çok yakından ediyordum. Gaziantep medyasının, kentin tamamına ulaşan ve kent üzerinde etkili bir medya olduğunu biliyorum. Halen de Gaziantep gazetelerini özellikle takip ediyorum. Birlikteliğiniz ve sorunların çözümü için öneriler getirmenizden mutluluk duydum" diye konuştu.


İNTERNET YASASI GELİYOR

BİK Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç konuşmasında, önümüzdeki hafta yönetim kurulu toplantısı için Gaziantep'te olacaklarını ve geniş bir ekiple çıkarma yapacakları söylerken, kurum ile gazeteler arasındaki ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu. BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam ise bu ay içerisinde TBMM gündemine gelmesi beklenen internet ve sosyal medya yasası hakkında bazı bilgilendirmelerde bulunurken, gazetelerin dijitalleşmesenin önemi ile ilgili konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.