Son Dakika: Başkan Şahin Su Fiyatlarına Gaziantep'te İndirim Yapıldığını Duyurmuştu! Gaziantep'te Vatandaşların ‘ Su faturalarına gizli zam yapıldı” iddiasına! Gaski'den yanıt

Son Dakika: Başkan Şahin Su Fiyatlarına Gaziantep'te İndirim Yapıldığını Duyurmuştu! Gaziantep'te Vatandaşların ‘ Su faturalarına gizli zam yapıldı” iddiasına! Gaski'den yanıt
Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yaptığı duyurunun ardından su faturalarında uygulanan KDV oranı yüzde 1’e indirilmişti. KDV indiriminin ardından vatandaşlara gönderilen faturalarda 12 ton olan 1.kademe sınırının 11 tona düşürüldüğü, su kullanım ücretlerine zam yapıldığı iddia edildi. Söz konu su iddialara yanıt veren GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, su fiyatlarında zam yapılmadığını ancak aylık olarak su tarifelerinin TÜFE oranında düzenlendiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Şubat ayı itibariyle su faturalarında yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e indirdiklerini açıklamıştı. Başkan Şahin’in açıklamalarının ardından 14 Şubat tarihi itibariyle vatandaşlara gönderilen faturalar, yüzde 1 KDV oranıyla düzenlendi.

VATANDAŞLARDAN ZAM İDDİASI!

Son günlerde sosyal medyada sıkça gündeme gelen, ‘ Su faturalarına gizli zam yapıldı” iddiaları kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Sosyal medya hesapları üzerinden su faturalarına paylaşan vatandaşlar, söz konu su faturalarda KDV indirimine rağmen fatura oranlarında bir değişiklik olmadığını, benzer miktarlarda hatta daha yüksek oranlarda su faturaları ödemeye devam ettiklerini belirttiler.

GİZLİ ZAM İDDİALARINI YALANLADI

Vatandaşlarda gelen bildirimler üzerine konuyu GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ile görüştük. Gazetemize açıklamalarda bulunan Sönmezler, su faturalarında herhangi bir zam oranının söz konu su olmadığını, faturaların yüzde 1 KDV oranıyla düzenlenerek vatandaşlara gönderildiğini söyledi.

TARİFE TÜFE ORANINA GÖRE AYLIK OLARAK DÜZENLENİYOR

Su fiyatlarında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan döneminden bu yana olduğu gibi aylık olarak TÜFE miktarı kadar düzenleme yapıldığını kaydeden Sönmezler, bunun rutin bir düzenleme olduğunu, uzun yıllardır uygulandığını söyledi. Sönmezler, su faturalarında gizli bir zam durumunun olmadığını ancak TÜFE nedeniyle su fiyatlarında aylık düzenleme yapıldığını kaydetti.

SU TARİFESİ ARTTI!

Sönmezler’in açıklamalarının ardından GASKİ Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden aylık su fiyatlarını inceledik. Söz konu su incelemede Ocak ayında 5 lira 14 kuruş olan su tarifesinin, Şubat ayında atarak 5 lira 84 kuruşa yükseldiği görüldü. Atık su bedeli ise 83 kuruştan 95 kuruşa yükseldi. 12 metreküp su için geçerli olan fiyat tarifesinin arttığı görüldü.

12 METREKÜP SINIRI 11 METREKÜP’E İNDİRİLDİ

Sönmezler’in açıklaması bu yönde olurken, sosyal medya hesabı üzerinden su faturalarını paylaşan vatandaşlar, Ocak ayında 12 metreküp (ton) üzerinde düzenlenen birinci kademe faturaların, Şubat ayında 11 tona düşürüldüğünü, bir önceki aya oranla daha miktarda su kullanılmasına ve KDV indirimine rağmen faturalarda değişim olmadığını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.