Sahte Rakı, Sahte Altın Derken Sahte Akaryakıt da Çıktı! İşte Adana’da Yaşanan Hayret Verici Baskın...Yorumlarınızı Bekliyoruz...

Sahte Rakı, Sahte Altın Derken Sahte Akaryakıt da Çıktı! İşte Adana’da Yaşanan Hayret Verici Baskın...Yorumlarınızı Bekliyoruz...
Akaryakıta gelen üst üste zamlardan sonra korkulan oldu. Zamlardan dolayı oldukça zorluk yaşayan vatandaş, şimdi de başka bir tehlike ile karşı karşıya. Fiyatları oldukça yükselen akaryakıtın sahtesini yaptılar.

Bir yandan yükselen kur fiyatları, diğer yandan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş derken, akaryakıta kısa süre içerisinde üst üste zam yapıldı. Son gelen zam da 1 liranın üzerinde olunca, fiyatlar oldukça yükseldi. Vatandaşlara oldukça zor günler yaşatan, yüksek akaryakıt fiyatlarını fırsat bilenler, sahte akaryakıtla vatandaşları kandırmaya kalkıştı. Polis tarafından ele geçirilen 72 tonluk sahte akaryakıt, durumun vahametini ortaya koydu.

Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar Olmuştu?

Küresel ölçekte ekonomik dengelerin bozulması, döviz fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahaleye kalkışması derken, piyasalar alt üst oldu. Bunun neticesi, akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Brent petrolün fiyatı fırladı. Hal böyle olunca, akaryakıta üst üste zamlar yapıldı. Geçtiğimiz günlerde benzine 1.61 TL ve motorine 1.51 TL civarında yapılmış olan rekor zamlar, vatandaşın belini iyiden iyiye bükmüş oldu.

Son zamların ardından ise İstanbul’daki akaryakıt istasyonlarında benzin 16.75 TL’ye çıkarak 17 TL’ye dayandı. Motorinin fiyatı ise 16.99 TL oldu. Ankara’da ise bu fiyatlar daha da yüksek bir şekilde karşımıza çıkıyor. Benzinin litresi 16.85 TL olurken, motorinin fiyatı 17 TL’yi geçti.


Fırsatçılar İş Başında

Fiyatlar bu kadar yükselince, vatandaş da oldukça zorlanmaya başladı. Daha ucuza benzin arayışına girişen vatandaş, sahte akaryakıtlarla tehdit altında. Bu krizden kendine pay çıkarmaya çalışanlar, tam tamına 72 ton sahte akaryakıt imal ettiler.

Adana’da yaşanan bu olayı ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekibi ortaya çıkardı. Adana’nın Seyhan ilçesinde düzenlenen operasyon sonucunda, 72 tonluk sahte akaryakıt ele geçirildi. Olaya dair polis ekipleri, 4 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Suçluların yanık ve atık yağları toplayarak ve içerisine bazı kimyasal maddeler ekleyerek, sahte akaryakıt imal ettikleri ve bunları sattıkları tespit edildi. Yaşan bu gelişmeler, vatandaşlar için de bir uyarı niteliğinde oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.