Akaryakıta gelen zamlar en sonunda bunu da yaptırdı: Yağdan sahte akaryakıt ürettiler

Akaryakıta gelen zamlar en sonunda bunu da yaptırdı: Yağdan sahte akaryakıt ürettiler
Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında Adana'da yaşanan olay pes dedirtti. Adana Emniyet Müdürlüğü 72 ton sahte akaryakıt ele geçirdi.

Dolar kurunda yaşanan yükselişle zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları, Ukrayna kriziyle birlikte 100 doları aşan Brent petrol nedeniyle 17 TL'yi aştı. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), Cuma günü benzine 1,61 TL, motorine ise 1,51 TL zam yapıldığını duyurdu.

Yapılan zamla birlikte İstanbul'da benzin fiyatları 16.75,   motorin fiyatı ise 16.99'a yükseldi. Ankara’da ise bir litre benzin 16,85 liraya; bir litre mazot ise 17,08 liraya çıktı.

Akaryakıt fiyatlarına zam vatandaşı çileden çıkartırken, Adana'da yaşanan olay "pes" dedirtti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Seyhan ilçesinde 72 ton sahte akaryakıt ele geçirdi. 

Gözaltına alınan 4 zanlının atık ve yanık yağları, içine çeşitli maddeler ekleyerek inceltip, akaryakıta çevirdikten sonra sattığını tespit etti.

Operasyonda gözaltına alınan Semih A., Sadun T., Yakup T. ile Hamza B., ifadelerinde suçlamaları reddedip, akaryakıtları satmadıklarını öne sürse de emniyetteki işlemlerinin ardından 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.