Son Dakika: Gaziantep'te Ekmek Zammı Yeniden Gündemde!..

Son Dakika: Gaziantep'te Ekmek Zammı Yeniden Gündemde!..
Artan maliyetler, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar sonrası Gaziantep'te francala (somun) ekmek fiyatlarına zam yapılmış, TMO’nun indirimli buğday satış kararının ardından geri çekilmişti. Kentte 200 gram somun ekmek 2 TL’den satılmaya devam ederken, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş sonrası, dünya piyasalarında buğday fiyatlarında artış yaşandı. Son 9 yılın zirvesi olarak yorumlanan fiyat artışı sonrası, Türkiye’de ve Gaziantep’te ekmek fiyat

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş, dünya piyasalarını alt üst etti. Türkiye’de de etkisi büyük olan savaş sonrası, enerji fiyatları başta olmak üzere pek çok kalemde artış meydana geldi. Dünya genelinde yaşanan savaşın etkileri, ekonomik krizin yaşandığı ülkemizde daha büyük olacak gibi. Maliyet artışları nedeniyle her gün yeni bir sektörün krize girdiği ülkede, Rusya’dan yapılan buğday ithalatında aksama yaşanmasından endişe duyuluyor. Dünya genelinde buğday fiyatlarının son 9 yılın zirvesine çıkması, ülkede ekmek fiyatlarına yeniden zam yapılmasının gündeme geleceğinin sinyali olarak yorumlandı.

FİYATLAR YENİDEN ARTAR MI?

Gaziantep’te de geçtiğimiz hafta ekmek fiyatlarına zam yapılmıştı. Gaziantep Fırıncılar Odası’nın başvurusuyla 2 TL olan francala ekmek fiyatı, 2,5 TL’ye yükselmişti. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) indirimli buğday satış kararını duyurmasının ardından söz konusu zam geçici olarak geri çekildi. Zammın geri çekilmesinin ardından Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaşın etkisiyle buğday fiyatlarının artması, tedirginliğe neden oldu.

İNDİRİMLİ SATIŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Henüz TMO’nun indirimli buğday satışlarına başlamadığı öğrenildi. Esnaf, indirimli buğday satışları ile uygun fiyata elde edecekleri un ile üretim yapmaya hazırlanırken, dünya piyasalarında yükselen buğday fiyatları, ‘yeniden fiyat artışlarına neden olacak mı?’ sorusu zihinlerde.

Vatandaş ise geçici olarak askıya alınan zam kararının önümüzdeki günlerde daha yüksek oranda yansımasından endişe duyuyor…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.