Gaziantep'te Suriyelilerin mahallelerdeki % 25 nüfusu geçenlerin sayıları aşağıya düşürülecek Bunlar hangi mahalleler?

Gaziantep'te Suriyelilerin mahallelerdeki % 25 nüfusu geçenlerin sayıları aşağıya düşürülecek Bunlar hangi mahalleler?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Gaziantep’e geldiğinde genellikle Suriyeli göçmenlerle ilgili bir brifing aldı. Gaziantep göç idaresinin hazırladığı rapora göre Gaziantep’te yaklaşık kayıtlı 500 bin Suriyeli’nin bulunduğu öğrenilirken bu Suriyeli’lerin Türkiye genelinde 16 ile girmesi yasaklanırken Gaziantep’te ise mahalle ve ilçe düzeyinde seyretme yapılacağı öne sürüldü.

SURİYE’LELERE HANGİ İLLERDE YASAK GELDİ?
Gaziantep hariç Suriyeli’lerin Türkiye genelinde içişleri bakanlığının yayınladığı genelgeye göre 16 ile ikematkah, giriş ve çıkışları yasaklanırken bunların başında Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova geldiği belirtildi.

HANGİ İLÇE VE MAHALLELERE SEYRETME GELİYOR?
Başta İstanbul’un Fatih ve Esenyurt ile Ankara’nın Altındağ ilçesiyle 52 ildeki 800 mahallede nüfusun % 25’i geçmeleri nedeniyle seyretme yapılacağı bunun yanı sıra Gaziantep’te de en çok Şahinbey’de % 25 nüfusuna yaklaşan Suriyelilerle ilgligi azaltma kararı uygulanacağı iddia edildi.

GAZİANTEP’TE SURİYELİLER HANGİ MAHALLELERDE % 25’İ GEÇTİ
Gaziantep’te toplam Suriyelilerin sayısı % 22 dolayında olduğu ve bundan dolayı da genellikle nüfus yoğunluğunda ilçe olarak Şahinbey olduğu ve Şehitkamil’de ise oranın % 20 civarında olması nedeniyle Gaziantep Göç İdaresi, yeni çalışmalar yaparak “Seyretme modeli” uygulaması yapacağı bildirildi. Gaziantep’te en çok Suriyelilerin alış veriş merkezi olarak kullandıkları mahallelerin başında Ünaldı, Şehreküstü, Şıhcan, Höşgör, Garajlar, İnönü Caddesi ve Karataş Merkez ile Şehitkamil’de de Karşıyaka, Tekel Caddesi, Kayaönü, Zeytinli ve Korutürk caddelerinde yığılmalar yaşandığı öğrenildi. Ayrıca, mahalle olarakta Suriyelilerin en fazla olduğu Şahinbey ilçesinde Vatan, Barak Mahallesi, Güneş Mahallesi, Yukarıbayır, Düztepe, Üçoklar ile Şehitkamil ilçesinde Gazikent başta olmak üzere Kocatepe, 29 Eylül, 8 Şubat, Cıksorut, Yazıcık, Kalealtı, Tabakhane, Zeytinli, Kayaönü’nde yığıldıkları dikkat çekti. Bu mahallelerde seyretmelerin düşünüldüğü ifade edildi.

SURİYELİLERİN AZ BULUNDUĞU MAHALLELER NERELER?
Gaziantep’teki yaklaşık 500 bin Suriyelinin genellikle şehir merkezlerinde ve alış veriş merkezlerinde yoğun oldukları dikkat çekerken şehire uzaklığı 10 kilometre olan başta Beykent, Kuzeyşehir, Onkoloji, Akkent, İbrahimli, Emek, Fatih, Atatürk ve Batıkent mahallelerinde sayılarını oldukça düşük olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.