Son Dakika: Fatma Şahin'den vatandaşa destek yağmuru...Suya indirimden sonra, Şahin'den bir çok destek açıklaması daha geldi

Son Dakika: Fatma Şahin'den vatandaşa destek yağmuru...Suya indirimden sonra, Şahin'den bir çok destek açıklaması daha geldi
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısından bir çok kesime destek çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısından bir çok kesime destek çıktı. Buna göre inşaat firmaları ’İnşaat Reklam’ ücreti ödemeyecek. Hayvan yetiştiricilerinin bir aylık  yem ihtiyacı karşılanacak. 1 milyon 200 bin kurutmalık alınıp dağıtılacak, Mermerciler fenni muayeneden muaf olacak ve S plakalarının ödemeleri faizsiz ertelenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı birinci toplantısında çeşitli kesim, kurum ve odalara destek içeren pek çok taslak madde görüşülerek, çalışılmak üzere oy birliği ile komisyonlara sevk edildi.  Merkez Oğuzeli ilçesinde toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi tutanaklarında pandemi ve kar felaketi kaynakları zararların giderilmesine yönelik tedbir ve kararlar dikkat çekti. Mağduriyetlerin giderilmesi ve çeşitli meslek gruplarına destek olunması adına teklif karar olarak gündeme alınan 5 madde, çalışılmak üzere oy birliği ile komisyonlara sevk edildi.

HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE YEM DESTEĞİ

Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın çalışması sonucunda, “yoğun kar yağışı sırasında tesisleri ve hayvanları zarar gören yetiştiricilerin mağduriyetinin giderilmesi için destek olunması gerekliliği doğduğu tespit edilerek, bu amaçla mağduriyet yaşayan işletme ve yetiştiricilerin 1 aylık yem ihtiyacının karşılanması” için gerekli çalışmaların başlamasını içeren madde görüşülerek ilgili komisyona sevk edildi. Başkan Şahin, “Talep zarar gören yetiştiricilerimizden geldi. Biz de gücümüz doğrultusunda böyle bir katkı sunmak istedik. Kardeşlerimizin bir aylık ihtiyacını tamamı hibe olmak üzere karşılayacağız. Desteğimiz 10 büyük 50 de küçükbaş hayvanı kapsayacak” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON 225 BİN KURUTMALIK ALINIP DAĞITILACAK

Oybirliği ile ilgili komisyona sevk edilen madde onaylandığında üreticiden yüzde 60’ı hibe olmak kaydıyla 6 yüz bin adet dolmalık Antep biberi, 400 bin adet dolmalık patlıcan, 25 bin adet Nizip patlıcanı ve 200 bin adet de domates alınarak, yüzde 40 çiftçi paylı olarak dağıtılacak. Bu hizmetle gittikçe yaygınlaşan ve tanınan Antep Kurutmalıklarına ve bunları üreten işletmelere destek olunması amaçlanıyor.

S PLAKALARIN TAKSİT ÖDEMELERİ FAİZSİZ ERTELENİYOR

Pandemide en çok zarar gören sektörlerden birisi olan servis araçları işletmecileri için de bir kolaylık düşünülerek meclis gündemine getirildi. Başkan Şahin “Servisçi kardeşlerimiz zor durumda. Pandemi ve ardından kar vurgunu yediler. Ailelerin büyük kısmı çocuklarını okula kendileri götürüyor. Bu nedenle daha önceki desteklerimize ek olarak, servisçilerimizin başvuru ve tahdit ödemelerini faizsiz olarak ertelemek istiyoruz” sözleri ile maddeye destek istedi. Meclis üyeleri taslağı oy birliği ile kabul ederek ilgili komisyona sevk etti.

MERMERCİLER FENNİ MUAYENEDEN MUAF

Pandemi ve kar mağduriyetinin giderilmesi çalışmalarında bir destek de ‘Mermer Taşı İmalatçıları ve Mezar Taşı İmalatçıları’na geldi. İlgili maddenin meclisten geçmesiyle, söz konusu tanıma uyan işletmeler bir kereye mahsus olmak üzere, fenni muayene ücretinden muaf tutulacaklar. Destekten yararlanacak işletmelerin önceki dönemde ruhsat almış olmaları gerekiyor.

İNŞAATÇILAR UNUTULMADI

Pandemi ve kar destekleri ile ilgili maddelerde son destek inşaatçılara geldi. Teklif karar olarak oya sunulan ve oybirliği ile komisyona sevk edilen madde meclisten geçtiğinde inşaatçılar 2022 tarifesinde bulunan “İnşaat reklamı” ücretini ödemeyecek.

Başkan Şahin bu zor günlerin elbirliği ile atlatılacağını ifade ederek, “Bizler de belediye olarak, her zaman uyumla çalıştığımız meclisimizin de desteği ile elimizden gelen her şeyi dün ve bugün olduğu gibi yarın da yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.