Son Dakika: Gaziantep'te vakalar yine yükselişte

Son Dakika: Gaziantep'te vakalar yine yükselişte
Korona virüs ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara rağmen ülke genelinde ve Gaziantep’te vaka sayıları artıyor. Gaziantep geçtiğimiz hafta yüz bin kişide görülen vaka sayısında 318,97’ye yükseldi.

Korona virüs ile mücadele sürecinde aşılamaya geçilse de vaka sayıları yükselmeye devam ediyor. Aralık ayında  Gaziantep 100 bin kişide görülen vaka sayısında 15’lere kadar düşse de son aylarda vakalarda yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Varyantlar sebebiyle ülke genelinde artan vakalara rağmen aşı sayıları ise halen istenen boyutlara ulaşmıyor.

100 BİNDE 15 SEVİYELERİNDEN ZİRVEYE

Gaziantep’te geçtiğimiz yılın son ayında 100 binde 15 seviyelerine kadar gerileyen vaka oranları hızla yükseliyor. 11-17 Aralık tarihleri arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı 26,13, 18-24 Aralık tarihleri arasında 17,13, 25-31 Aralık tarihleri arasında 15,04 olan Gaziantep’te şubat ayında vaka oranları 318,97’ye kadar yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık İnsidans haritasını kamuoyu ile paylaşarak aşı çağrısında bulundu.

AŞIDA İSTENEN ORANDA DEĞİLİZ

Korona virüs vaka sayılarının yüksek seyrettiği Gaziantep’te virüsle mücadelenin en güçlü silahı olan aşıda ise beklenen seviyelere halen ulaşılamadı. Gaziantep’te korona virüse karşı aşı yaptıranların oranı ise yüzde 74,9. Yetkililer virüse karşı can kaybını önlemek için başta yerli aşı Turkovac olmak üzere vatandaşları aşı yaptırmaları konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.