2021 yılında Türkiye’nin en pahalı uçak bileti Gaziantep’te satıldı

2021 yılında Türkiye’nin en pahalı uçak bileti Gaziantep’te satıldı

Seyahat yasaklarının hafiflediği ve hayatın yeniden normale dönmeye başladığı 2021’de havayolu seyahatleri de arttı. Açıklanan verilere göre 2021'de en pahalı tek yön bilet, iç hatlarda Bodrum- Gaziantep uçuşunda 1.844,99 TL karşılığında satıldı.

GAZİANTEP’TEN DİREKT UÇUŞLAR CEP YAKIYOR
Türk Hava Yolları’nın Türkiye genelinde en pahalı uçak biletini Gaziantep’te sattığı ortaya çıkarken Gaziantep-Bodrum uçak bileti aktarmalı olması nedeniyle yaklaşık 2 bin TL’ye yakın bir fiyata satıldığı öğrenildi. Bunun yanısıra Gaziantep-İstanbul, Gaziantep-Ankara, Gaziantep-Antalya, Gaziantep-İzmir ve buna bağlı iç hatlardaki ortalama satılan bilet fiyatlarında gidiş-geliş bin 500 TL’den aşağıya olmadığına dikkat çekildi. Böylece Türkiye’de en pahalı uçağa binen şehirlerin başında Gaziantep gelirken, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki uçak biletlerinin de Gaziantep’ten geri kalmadığı ileri sürüldü.

DIŞ HATLARDA DOHA-İSTANBUL UÇUŞU REKOR KIRDI
2021’de uçak biletlerinin en ucuz olduğu dönemler, kapanma tedbirlerinin uygulandığı şubat, mart ve mayıs ayları oldu. Yılın en ucuz tek yön iç hat uçak bileti Adana- Antalya uçuşunda 80, 40 TL’ye, gidiş dönüş bileti ise aynı destinasyonda 149,65 TL’ye alıcı buldu.
2021 pandemi etkilerinin hafiflediği ve seyahat kısıtlamalarının azaldığı bir yıl oldu. Bu durum havayolu seyahatlerini de canlandırdı. Online uçak bileti ve otobüs bileti platformu Turna.com'un yayımladığı 2021 Seyahat Raporu’nda 2021’in en pahalı iç ve dış hat uçak biletlerine, en popüler destinasyonlara, bilet fiyatlarının en ucuz olduğu aylara ve en çok tercih edilen havayolu şirketlerine ilişkin veriler paylaşıldı.
Buna göre en pahalı tek yön bilet iç hatlarda Bodrum- Gaziantep uçuşunda 1.844,99 TL karşılığında satılırken, dış hatlarda ise Doha- İstanbul uçuşunda 28.347,99 TL ile alıcı buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.