Son Dakika: Özel Haber...Gaziantep'te Kar, cepleri de vurdu…Sebze, Meyve Fiyatları Zamlandı!

Son Dakika: Özel Haber...Gaziantep'te Kar, cepleri de vurdu…Sebze, Meyve Fiyatları Zamlandı!
Gaziantep’te ve çevre illerde etkili olan kar yağışı sonrası, ulaşım felç oldu. etkili olan soğuk ve karlı hava nedeniyle meydana gelen don olayları, sebze ve meyve yüklü kamyonların kente giriş yapamaması gibi nedenlerle, marketlerde ve pazarlarda sebze-meyve fiyatları yüzde 50’lere varan oranlarda yükseldi.

Ülke genelinde etkili olan karlı ve soğuk havanın etkileri devam ediyor. Gaziantep’i de etkisi altına alan soğuk ve karlı hava nedeniyle pek çok sıkıntı yaşanırken, sebze ve meyve fiyatları da kardan nasibini aldı.  Kar nedeniyle meydana gelen don olayları, yolların kapanması nedeniyle kente yapılan sebze-meyve girişlerinin azalması sonrası fiyatlar fahiş oranda arttı.

FİYATLAR YÜKSELDİ…

Kar yağışı ve soğuk havanın ülke genelinde etkili olmasıyla ürünlerin bir kısmında don meydana gelirken, yolların kapalı olması nedeniyle de kente sebze ve meyve yüklü kamyonlar giriş yapamadı. Seralardan çıkan ürünler, yarı yarıya azalınca halden alış fiyatları da arttı. Pazar yerlerinde sebze fiyatları ise yükseldi.

PATLICAN 30, SALATALIK 18, BİBER 28 TL…

Yoğun kar yağışı ve tarlalara girilmemesi nedeniyle sebze ve yeşillik fiyatları da el yakmaya başladı. Geçtiğimiz hafta 20 liradan satılan patlıcan bu hafta kilosu 30 lirayı bulurken, yeşil biber 28, yeşil soğan 17, yeşil sarımsak 17, domates 9, salatalık 18, patates 6, lahana 7, maydanoz 2, nane 4, tere 2,5, roka 2,5 liradan satılırken. Mevsimlik ürünlerin fiyatlarının tezgahlarda neredeyse yüzde yüz arttığı görüldü.

TARIM ÜLKESİYİZ AMA…

Döviz krizi nedeniyle artış gösteren sebze-meyve fiyatlarının bu kez de kar bahanesiyle artırılması vatandaşları isyan ettirdi. Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunu ancak üretim merkezinde fiyatların bu denli artmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen vatandaşlar, fiyatların olumsuz olaylar bahane edilerek yükseltildiğini söylediler.

Hayat pahalılığının önüne geçilmesi, vatandaşın pahalılıktan etkilenmemesi için önlem alınması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.