Zevkiniz Ne Olursa Olsun Oynayabileceğiniz Oyunlar

Zevkiniz Ne Olursa Olsun Oynayabileceğiniz Oyunlar
İçinde bulunduğumuz pandemi sebebiyle çoğumuz yeni oyun arayışına tutulduk. Peki aradığımız oyunlar bize çok mu uzakta, yoksa nefesimiz kadar yakın mı?

Dünyanın içinde bulunduğu pandemi sebebiyle insanlar vakitlerinin çoğunu güvende hissettikleri evlerinde geçirmeye başladı. Kimimiz telefonlara ve bilgisayarlara kafamızı gömerken, kimimiz kitap okumaya, yeni hobiler edinmeye ve yeteneklerini geliştirmeye vakit ayırıyor.

Hal böyle olunca bilgisayar ve telefon başındaki oyuncu topluluğu ellerinde bulunan oyunları hızla tüketerek yeni oyunların arayışına düşüyor. Zevkleriniz ne yönde olursa olsun oynamak isteyebileceğiniz, bizce şans verilmesi gereken oyunları derledik.

Yakın tarihli oyunlar
Son dönemde karşımıza çıkan oyunlardan hareketle listemizi hazırladık.

The Medium

Zevkiniz Ne Olursa Olsun Oynayabileceğiniz Oyunlar

Blair Witch ile aklımıza kazınan Bloober Team tarafından geliştirilen The Medium, üçüncü şahıs bir korku oyunu. Oyunda karşımıza çıkan bulmacaları psişik güçlerimizi kullanarak çözmeye ve “Maw” isimli canavardan kaçınarak hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyunun hikayesel anlamda çok güzel işlendiğini ve uzun süredir yokluğunu hissettiğim korku oyunu açlığını kapattığını söyleyebilirim.

Everspace 2

Zevkiniz Ne Olursa Olsun Oynayabileceğiniz Oyunlar

Açık dünya, uzay gemisi, galaksiler, gezegenler denilince aklımıza gelen bir oyun serisi Everspace. 2016 yılında çıkan ilk oyunun devamı olan Everspace 2, bu yıl övgüleri üzerine toplamayı başaran açık dünya bir space shooter. Haritada bulunan çeşitli gezegenlere, istasyonlara ve yörüngelere gidebilir, oyunun size sunduğu hikayenin tadına varabilir ve uzayın size sunduğu özgürlüğü dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Outriders

Zevkiniz Ne Olursa Olsun Oynayabileceğiniz Oyunlar

Hızlı olsun, shooter olsun bizim olsun diyorsanız bu oyun tam size göre. People Can Fly tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan Outriders, Dünya’nın yaşanılamaz bir hale gelmesinden dolayı farklı bir gezegende kolonileşmeye çalışan insanlığın, rahat batmasından dolayı bir savaş daha başlattığı distopik bir geleceği anlatıyor. Oyun bir çok türe ev sahipliği yapsa da genel olarak üçüncü şahıs bir RPG. Çıktığı ay optimizasyon sıkıntılarından ve oyun içi hatalardan pek çok insan muzdarip olsa da gelen güncellemeler ile şu an gayet oynanabilir bir durumda. 

The Forgotten City

Zevkiniz Ne Olursa Olsun Oynayabileceğiniz Oyunlar


The Elder Scrolls V: Skyrim oyununa ait bir mod olarak hayatına başlayan The Forgotten City, aldığı 3 milyonluk rekor indirme sonucunda ayrı bir oyun olarak bizlere sunuldu. Unutulmuş şehrin sokaklarında gizemleri çözmeye çalışırken bir yandan da karşımıza çıkan bulmacalar ile baş başa kalıyoruz. Günümüz için yavan kalan oynanış ve grafiklere sahip olsa da, Skyrim severlerin bu oyuna bir şans vermek isteyeceğini içtenlikle söyleyebilirim.

Dream Engines: Nomad Cities

Zevkiniz Ne Olursa Olsun Oynayabileceğiniz Oyunlar


Suncrash tarafından geliştirilen bir şehir kurma oyunu olan Dream Engines: Nomad Cities, geçmişte katliamlara sebep olan rüya vebalarından (Dream Plagues) şehrinizi kaçırmaya çalışmanızı konu alıyor. Şehrinizi kaçırmak deyince kafanızın karıştığının farkındayım, oyunu özel yapan mekaniği de bu zaten.

Kurduğunuz şehri artık savunamayacak duruma geldiğinizde şehri uçurarak o biyomdan farklı bir biyoma taşıma imkanınız bulunuyor, ama bilmeniz gereken şey bu özelliği kullandığınızda enerji kaynakları gibi belirli yapıları arkanızda bırakacak oluşunuz. Kaynak tüketimlerine ve geliştirmelere önem vermeniz gereken oyunda karşılaşacağınız en büyük tehlikeler için her zaman bir kaçma planınız bulunsa da, bu planı uygulamak o kaynaklara elveda diyeceğiniz anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.