Bakansız Şehir Gaziantep

Bakansız Şehir Gaziantep

Ak Parti 2001 yılında kuruldu. Ak Parti 2002 seçimlerinde de tek başına iktidara geldi. Yaklaşık 20 yıl boyunca Ak Parti hükümetlerinde Gaziantepli bir bakan her zaman yer aldı. Bunlardan 3 Kasım 2002 seçimlerinde ilk kurulan Abdullah Gül hükümetinde Kürşat Tüzmen Devlet bakanı olurken, daha sonraki süreçlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu hükümet ve Cumhurbaşkanlığı sistemi dahil Gaziantepli bakan olarak Mehmet Şimşek, Fatma Şahin ve son 5 yıldan buyanada Abdülhamit Gül bakan olarak görev yapıyordu. Gül’ün bakanlıktan istifasıyla birlikte Gaziantep, bakansız şehirler arasına girdi. Böylece Gaziantep bakansız kalmış oldu.

EN UZUN SÜRELİ BAKAN ŞİMŞEK
2007 seçimlerinde Gaziantep’ten milletvekili seçilen Mehmet Şimşek, Hazine Bakanlığı ve daha sonra da Ekonomiden Sorumlu Bakan ve son olarakta Maliye ve Hazine Bakanlığı görevlerinde yaklaşık 7 yıl süre görev yaptı. Bu sürede Şimşek, Gaziantep hizmet yapmaya çalıştığı belirtildi.

ŞAHİN 2011’DE KURUCU BAKAN OLDU
Ak Parti’nin 2011’de yapılan seçimlerinde Hüseyin Çelik 1. sıradan milletvekili olmasına rağmen ikinci sırada bulunan Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı görevindeyken sürpriz yaparak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak Fatma Şahin getirildi. Şahin bu bakanlıkta 2014 yerel seçimlerine kadar 3 yıl boyunca görev yaptı. Hüseyin Çelik ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürdü. Üç yıl boyunca Gaziantep’i bakan olarak Şahin temsil etmiş oldu.
ERDOĞAN GAZİANTEP’E EN ÖNEMLİ BAKANLIĞI VERDİ
Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı iken 2014 yerel seçimlerinde Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak seçime girdi. Şahin, 2014 Mart yerel seçimlerinde de iyi bir sonuç alarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçilince üç yıl Gaziantep 2017 yılına kadar yine bakansız kaldı. Ancak, 2017’de Ak Parti Gaziantep Milletvekili olan Abdülhamit Gül, Bekir Bozdağ’ın yerine Türkiye’nin en genç bakanı olarak Adalet Bakanlığı koltuğuna oturdu. Bakan Gül, 4.5 yıl boyunca Adalet Bakanlığı boyunca Gaziantep’e bir çok hizmetlerde katkısı olduğu bildirildi.

GAZİANTEP BAKAN GÜL’Ü ANKARA’DA YALNIZ BIRAKMADI
Adalet Bakanlığı görevinden kendi isteğiyle istifa eden Abdülhamit Gül’ün görevden ayrılmasından sonra adeta Gaziantepliler, yanında olduğunu vurgulayan mesajlar attılar. Gül’ün bakanlık devri sırasında gözyaşlarını tutamamasının en büyük sebebinin Gaziantep’in bütün üst düzey yönetiminin Ankara’ya çıkarma yapması oldu. Gaziantep’in yanında olduğunu gören Abdülhamit Gül, “Ben Gaziantep’e ne yaptımsa helal olsun. Onların benim yanımda olduğunu görmek beni çok mutlu etti” dedi.

KİMLER ANKARA’YA AKIN ETTİ
Bakan Gül’ün devir teslim töreninde Gaziantep’ten Enerji Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin, Şahinbey belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Ali Şahin, Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, Sait Kirazoğlu, Ak Parti MKYK yönetim kurul üyesi Şamil Tayyar, Nizip Belediye başkanı Mehmet Sarı, Organize Sanayi bölge başkanı Cengiz Şimşek, Epdk başkanı Mustafa Yılmaz, Sanayi Odası başkanı Adnan Ünverdi ve Ak Parti Gaziantep il başkanı Eyüp Özkeçeci yer alan isimler oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.