Son Dakika Haber: Gaziantep'te 'KAR' Hayatı Felç Ediyor! Tek İyi Haber Ordan Geldi...

Son Dakika Haber: Gaziantep'te 'KAR' Hayatı Felç Ediyor! Tek İyi Haber Ordan Geldi...
Son Dakika: Gaziantep’te 12 gündür etkili olan kar yağışı, hayatı felç etmiş, birçok olumsuzluğa sebep olmuştu. Gaziantep'te bir çok ara mahahalleler'de karın yoğunlu sürüyor ve vatandaşların şikayeti devam ediyor, Gaziantep'e yağan karla ilgili tek iyi haber bakın nerden geldi?

  GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kar yağışı ile birlikte yer altı sularının ve barajlardaki doluluk oranlarının yükseldiğini söyledi.
Son yıllarda kuraklığın etkisinin iyiden iyiye arttığı Gaziantep’te yoğun kar yağışı umut oldu. Gaziantep’te etkili olan ve halen etkisini sürdüren karların da erimesiyle barajlardaki doluluk oranlarının önümüzdeki günlerde daha da yükselmesi bekleniyor.

Kar yağışının ardından kentin durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kar yağışının barajlardaki su doluluk oranlrı ve yer altı suları için önemli olduğunu söyledi. Sönmezler, “Son günlerde yağan yoğun kar yağışı bizim için sevindirici. Son 50 yılın en yoğun kar yağışı, şehri besleyen 800 civarındaki kuyularımıza çok faydası olacak. Kartalkaya Barajı’mızın daha hızlı bir şekilde dolmasını ve Düzbağ regülatörümüzde de her mevsim su olmasını sağlayacak.”

“KUYULARIMIZA FAYDASI OLACAK”

Son 50 yılın en yoğun kar yağışının şehri besleyen sulara çok faydası olacağını belirten Sönmezler, “Son 50 yılın en yoğun kar yağışı, şehri besleyen 800 civarındaki kuyularımıza çok faydası olacak, Kartalkaya Barajı’mızın daha hızlı bir şekilde dolmasını sağlayacak. Düzbağ regülatörümüzde de her mevsim su olmasını sağlayacak.”

“ SU SORUNU YAŞAMAYACAK”

Gaziantep’te bu yaz su sorunu yaşanmayacağını belirten Sönmezler, “ Gaziantep suyunu Düzbağ regülatöründen ve Mizmil kuyularından veriyoruz. Düzbağ’da da kar yağışıyla beraber yeterli suyumuz var. Geçtiğimiz yıl çok ciddi bir kuraklık olmasına rağmen bir sıkıntı yaşanmadı. Son günlerde yağan yoğun kar yağışı bizim için sevindirici. Bu yağışlarla Gaziantep bu yaz su sorunu yaşamayacak. Şubat ve Mart aylarında da yağışlar olursa çok daha iyi olur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.