Kar ve Buz’la yaşamaya alıştık

Kar ve Buz’la yaşamaya alıştık
Gaziantep 1968 yılında yağan kardan sonra uzun yıllar boyunca havalar kurak geçti. Kışları da yağmur yağarken bu süre içerisinde hiç kar yağmadı. 54 yıl sonra gelen kar sonrası ilk gün büyük sıkıntılar yaşadığı ve sonraki günlerde ise kar ve buzlanmaya rağmen Gaziantepliler adeta Erzurum ve Kars’ta olduğu gibi bu yaşama alıştı.

VALİ GÜL’DEN SÜREKLİ UYARI MESAJLARI

Gaziantep Valisi Davut Gül sürekli olarak kar ve buzlanmaya karşı yollarda bulunurken trafiğe çıkan araçlarda kar lastiği ve zincir tavsiyesinde bulundu. Vali Gül, Gaziantep’te kar ve buzlanma nedeniyle 150’ye yakın çatının çöktüğünü ve çöken çatılarla ilgili AFAD’ın tespit çalışmaları yaptığını söylediği ifade edildi.


BÜYÜKŞEHİR TAM GAZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilk gün hariç diğer tüm günlerde ana yolların hepsini sürekli 24 saat boyunca kar ve buzlanmaya karşı açmayı başardı. Şahin, Gaziantep halkından da ilk gün için özür diledi.


ŞAHİNBEY VE ŞEHİTKAMİL’DE ARA YOLLARI AÇIYOR

Gaziantep’te Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde toplam 10 bine yakın ara sokak bulunduğu ve bu ara sokakların açılması için her iki belediyenin ekipleri de gece gündüz demeden çalışarak ara yolları açmaya çalıştıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.