Gaziantep'te çöpler neden konteynera atılmıyor?

Gaziantep'te çöpler neden konteynera atılmıyor?
Vatandaşlar çöp konteynerlarının içerisine çöp atamayınca konteynerler bomboş olmasına rağmen çevresi çöp yığınlarıyla doldu. Bu nedenle, hem Şahinbey hem Şehitkamil'de çöp toplama ekipleri elleriyle çöpleri toplamak zorunda kaldılar. Bundan dolayıda konteynerlerin çevresinde yığılmaların olduğu belirtildi.

Gaziantep’te son 6 günden buyana Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde günlük biriken yaklaşık 1.5 milyon ton çöp kütlesi oluştuğu ve kar yüzünden ancak iki ilçe belediyeside toplam 1 milyon 300 binini toplayabildiği, kalan 200 ton çöpüde elleriyle toplamaya çalıştıkları belirtildi. Vatandaşlar çöp konteynerlerinin altta olması nedeniyle çöplerini yola bıraktıkları görülürken çöp çoğunluğunun da bu neden olduğu ifade edildi.

ŞAHİNBEY VE ŞEHİTKAMİL’DE BİN 250 TEMİZLİKÇİ VAR

Gaziantep’in Şahinbey ve Şehitkamil İlçelerinde 1 milyon 750 bin nüfusa toplam temizlik işçi sayısının bin 250 kişi olduğu öğrenilirken çöp toplama sırasında yer altında bulunan konteyner sayısının son iki yıldan buyana artması nedeniyle vatandaşlar çöpleri konteynerlerin içerisine değil üst tarafa bıraktıkları için büyük sıkıntılar yaşandığı öğrenildi.

ÇÖPLERİNİZİ NE OLUR KONTEYNERLERİN İÇERİSİNE BIRAKIN

Gaziantep’teki Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki 10 bine yakın konteynerin 4 bininin yer altında olduğu ve bunların çoğunun çöplerin içerisine bırakılmaması nedeniyle temizlik işçilerinin toplamada zorluk çektikleri de ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.