Son Dakika: Gaziantep'te Sağlıkçı Korona Kurbanı

Son Dakika: Gaziantep'te Sağlıkçı Korona Kurbanı
Gaziantep sağlık teşkilatını yasa boğan haber bu sabah Ankara'dan geldi. Radyoloji teknisyeni Şahin Salman, korona virüse yenik düşerek hayatını kaybetti

Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde radyoloji teknisyeni olarak çalışan Şahin Salman, korona virüse yakalandıktan sonra durumu ağırlaşarak entübe edilince tam teşekküllü tedavi için ambulans uçakla Gaziantep'ten Ankara'ya sevk edildi. Yaklaşık bir aydan beri yoğun bakımda tedavi gören 4 çocuk babası Şahin Salman'ın ölüm haberi Sağlık çalışanlarını yasa boğdu.

Filyasyon ekibinde görevli iken korona virüse yakalandı

Gaziantep'te Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde radyoloji teknisyeni olarak çalışan ve salgının artış gösterdiği son dönemde bir ay boyunca filyasyon ekibinde görev yapan 47 yaşındaki 4 çocuk babası Şahin Salman, korona virüse yakalandı. Sağlık emekçisi Şahin Salman, geçtiğimiz günlerde Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine görev yaptığı hastanede tedavi altına alınmıştı.


Durumu ağırlaştı, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi

Durumu ağırlaşan radyoloji teknisyeni Şahin Salman, önce yoğun bakım ünitesine kaldırıldı, daha sonrasında ise tedavisine entübe edilerek devam edildi. Durumu gittikçe ağırlaşan sağlık emekçisi için Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve görev yaptığı Şehitkamil Devlet Hastanesi'nin talepleri doğrultusunda Ankara'ya sevk edilmesi kararı alındı. Şahin Salman, daha sonra tedavi gördüğü hastaneden 112 ambulansı ile havalimanına nakledilerek ambulans uçağa teslim edildi. Salman, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla Gaziantep'ten Ankara'ya sevk edilmiş 13 günden beri burada tedavi görüyordu.

Tedavisi Ankara'da devam edecek

Sağlık Bakanlığı'ndan istenen ambulans uçak ile Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen radyoloji tekniksiyeni Şahin Salman'ın tedavisine pandemi servisi yoğun bakım ünitesinde devam edilirken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bu sabah yaşamını kaybetti.

Malatya'da defnedilecek

Şehitkamil Devlet Hastanesinde Radyoloji teknisyeni olarak özverili bir şekilde çalışan ve sağlık çalışanları tarafından sevilen Şahin Salman'ın cenazesi bugün hava şartlarına göre Ankara'dan memleketi Malatya'ya getirileceği ve yarın memleketinde defnedileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.