Özel Haber: Gaziantep’te yalnızca' ARALIK' ayında kaç Gaziantepli 'ESNAF' Kepenk KAPATTI!

Özel Haber: Gaziantep’te yalnızca' ARALIK' ayında kaç Gaziantepli 'ESNAF' Kepenk KAPATTI!
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesinden elde edilen bilgilere göre, ülke genelinde Ocak-Aralık döneminde 87 bin esnaf sicil, 19 bin esnaf ise meslek terkin işlemi yaptı. Aynı dönemde Gaziantep’te 5 bin 963 yeni iş yeri tescil edilirken, 1104 sicil ve 471 meslek terkin işlemi gerçekleştirildi. Gaziantep’te yalnızca Aralık ayında 180 terkin işlemi gerçekleştirildi.

Pandemi ve döviz krizinin ülkedeki yansımaları sürüyor. Ülke genelinde yaşanan kriz her geçen gün derinleşirken, esnafta birer birer kepenk kapatıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesinden elde edilen bilgilere göre, ülke genelinde Ocak-Aralık döneminde 87 bin esnaf sicil, 19 bin esnaf ise meslek terkin işlemi yaptı. Aynı dönemde Gaziantep’te 5 bin 963 yeni iş yeri tescil edilirken, 1104 sicil ve 471 meslek terkin işlemi gerçekleştirildi. Gaziantep’te yalnızca Aralık ayında 180 terkin işlemi gerçekleştirildi.


Mart 2020 yılında başlayan Covid-19 Salgını ve geçtiğimiz yıl sonunda etkili olan döviz krizi işletmeleri de esnafı da olumsuz etkiledi. 2021 yılın 12 aylık döneminde binlerce yeni esnaf iş hayatına merhaba derken, 106 bin civarında esnaf ise terkin işlemi gerçekleşti. 

TERKİN VEREN ESNAF SAYISI ARTTI

Pandemi ile başlayan ekonomik kriz, dövizdeki önlenemez yükseliş sonrası daha da derinleşti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesinde elde edilen bilgilere göre, Ocak-Aralık 2021 tarihlerini kapsayan 11 aylık dönemde 259 bin 628 esnafın tescil işlemi yapılırken, 87 bin 46 esnaf sicil, 19 bin esnaf ise Meslek Terkin verdi.

BİR AYDA 180 ESNAF, İŞ YERİ KAPATTI

Türkiye’nin en büyük metropol kentlerinden olan Gaziantep’te de manzara değişmedi. Krizin derinlemesine hissedildiği Gaziantep’te Ocak-Aralık döneminde pek çok esnaf iş bıraktı. Gaziantep’te 12 ayda 5 bin 963 yeni iş yeri tescil edilirken, 1104 sicil ve 471 meslek terkin işlemi gerçekleştirildi. Gaziantep’te yalnızca Aralık ayında 180 terkin işlemi gerçekleştirildi.

Ekonomik kriz nedeniyle ortaya çıkan bu tablo, 2022 yılında daha fazla sayıda esnafın kepenk kapatmasına neden olacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.