Son Dakika Haber: Kış Gaziantep'e Geldi! Araç Sahipleri Uyarılarımıza Dikkat Etsin...

Son Dakika Haber: Kış Gaziantep'e Geldi! Araç Sahipleri Uyarılarımıza Dikkat Etsin...
Soğuk Havada Gaziantep'te Araba Çalıştırma Nasıl Yapılır?

Soğuk havada araba çalıştırma işlemi, özellikle kış aylarına girdiğimiz bu dönemlerde daha fazla sorulmaya başlandı. Soğukta araba çalıştırmak bazı durumlarda zor olabilir, hatta aracınız hiç çalışmayabilir. Elbette araçlarınızın donmaması ya da hemen çalışabilmesi için yapabileceğiniz bazı noktalar bulunuyor.

Ülkemize kış geldiği andan itibaren ne yazık ki trafikte bazı zorluklar yaşıyoruz. Hava bazen o kadar soğuyor, o kadar yağış oluyor ki, bu durumda okullar bile tatil olabilir. Bunun sonucunda trafik her zaman sıkıntı çektiğimiz bir hale bürünüyor. Soğuk arabalarda bazen araç çalıştırmak çok zor olurken güvenli sürüşü sağlamak da bir o kadar zor olabiliyor. Peki, bu durumda neler yapılması gerekiyor? Soğuk havada araba çalıştırma yöntemlerini sizler için sıralıyoruz:

Son Dakika Haber: Kış Gaziantep'e Geldi! Araç Sahipleri Uyarılarımıza Dikkat Etsin...

Soğuk Havalarda Araç Çalıştırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Soğuk havalarda araç çalıştırmak için ilk olarak aracınızı iyi tanımanız gerekmektedir. Bununla beraber hangi motor yağını kullanmam gerekiyor sorusunu da kendinize sormanız gerekiyor. Kış aylarında motor yağının seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. Araçlarda kullanılan araç yağları, kış aylarında soğuktan dolayı donabilir, katılaşabilir. Bu da aracın pistonlarının hareket etmesinin önüne geçmektedir. Bunun önlenmesi için araçtaki yağ oranının sürekli olarak kontrol edilmesi son derece önemlidir. Kış aylarında bu sebepten dolayı, daha fazla yağ eksilebilmektedir.

Bunun dışında aracınızı sabah saatlerinde çalıştıracaksanız, ilk olarak aracınızı 2 ya da 3 dakika kadar gaza ve rölantide basarak çalıştırmanız son derece önemlidir. Bu şekilde aracınız daha kolay bir şekilde çalışacaktır.

Havanın çok sert geçtiği dönemlerde yakıt boruları donabilir. Bu da aracın çalışmasını büyük ölçüde engelleyebilir. Bu durumda ne yazık ki sürücülerin büyük bir kısmı, araç altında ateş ya da çakmak yakmak gibi yanlış hareketlerin peşine düşüyor. Araba alttan bu şekilde ısıtıldığı zaman, iç yapıda gözle görülmeyen hasarlara sebep olabilmektedir. Aynı yanlış hareketlerin başında, aracın kaputuna sıcak su dökmek gelmektedir. Su motora değdiği zaman motor parçalarına zarar vermektedir. Lütfen, bu işlemleri denemeden, profesyonel yöntemler alın. Aksi durumda, araçlarına daha fazla zarar verebilirsiniz.

Araçlarınızın camları kış aylarında daha fazla buğulanabilir. Soğuk havada araba çalıştırma işlemini yapabilmeniz için, araç bakımınızı kesinlikle aksatmamanız gerekmektedir. Kışın zor ve sert zamanlarda araçlarınızın performansını yükseltebilirsiniz. Ancak bunun için daha önce de belirttiğimiz gibi profesyonel yöntemler kullanmanız gerekmektedir. Araç bakımı son derece dikkat edilmesi gereken önemli konuların başında gelmektedir. Çünkü araçlarla, canımızı taşımaktayız. Bu sebeple kontrol edilmeden ve bakımı yapılmadan trafiğe çıkan araçlar ne yazık ki, sonucu çok kötü olan kazalara sebebiyet verebilmektedir. Eğer araçlarınızın bakımını aksatırsanız, en ufak bir aksama bile ne yazık ki sizleri yolda bırakabilir. Bu şekilde hasar görebilirsiniz.

Kış Aylarındaki Bakım


Kış aylarındaki bakım, son derece önemlidir. Araçlarınızın rahat bir şekilde çalışabilmesi için, basit tedbirler almanız yeterli olacaktır. Ancak kışlık ve mevsimlik bakımlarının aksatılamaması gerekmektedir. Araçların bakımının aksatılmadığı durumlarda, sabah vakitlerinde hava ne kadar soğuk olursa olsun, araçlarınız çok kolay bir şekilde çalışacaktır. Tüm bunlar yapılmadığı durumlarda Soğuk havada araba çalıştırma işlemi sizin için kabusa dönüşebilir. Araç doğru düzgün çalışmazsa, yakıt tüketimi de artacağı gibi, verimli bir şekilde çalışmayacaktır. Bu da motorun ömrünü azaltacaktır. Gördüğünüz gibi araçlarınızın vaktinde bakımı yapılmadığında büyük sıkıntılar çekebilirsiniz.

Son Dakika Haber: Kış Gaziantep'e Geldi! Araç Sahipleri Uyarılarımıza Dikkat Etsin...

Yakıt sisteminin donmasını önlemek istiyorsanız,:Deponun içerisine, donmanın engellenmesi için katık eklemeniz gerekmektedir.
Araçlarınızın deposu mutlaka yarının üzerinde olmalıdır. Yakıt deposu ne kadar dolu olursa, borulardaki donma o kadar azalacaktır.
Soğuk havada araba çalıştırma işleminde en önemli nokta ise, akülerdir. Çünkü aküler zor görevlerin başında gelmektedir. Soğuk havalarda motorun çalışması için enerji gerekmektedir. Enerjiyi de akü sağlamaktadır. Bu sebeple en kısa süre içerisinde aküler kontrol edilmelidir. Eğer aküleriniz zayıf ise şarj ettirmeniz ya da değiştirmeniz gerekmektedir. Pratik bir bakım yapmak istiyorsanız, kabloları fırçalamalı kutupları sürekli kontrol etmelisiniz.

Son Dakika Haber: Kış Gaziantep'e Geldi! Araç Sahipleri Uyarılarımıza Dikkat Etsin...


Eğer su eksikse, aracınıza saf su eklemenizi önermekteyiz.
Ülkemizde araçlarda antifriz kullanılması gerekmektedir. Yılda en az 1 kere çok soğuk zamanlarda antifriz kullanarak, donmayı önleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.