Gaziantep’te Naksan İhalesine hangi firma katıldı?

Gaziantep’te Naksan İhalesine hangi firma katıldı?

Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Naksan Holding'e en büyük teklifi yapan YapEn Enerji şirketinin 1 milyar 245 milyon TL  TMSF’ye geçtiğimiz cuma günü verirken bir iddiaya göre de ikinci şirket olan A adlı şirketin verdiği belirtilirken bu şirketin Gaziantep’te petrol üretimleri yaparken,akaryakıttaki bazı yağlarında yapımında güçlü bir yapısı olduğu ileri sürüldü.Böylece Naksan ihalesinde pazarlık usülü 3 şirketin biride Gaziantepli olduğu öğrenildi.

TMSF'de Son Durum Ne?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yapılan açıklamada, dünyanın önde gelen denetim şirketi tarafından gerçekleştirilen değerlendirmelerden sonra Naksan Plastik için muhammen bedelin 1 milyar 179 milyon TL olarak belirlendiği hatırlatıldı.

4 Ocak'ta üç yatırımcının katıldığı ihalede verilen en yüksek teklif olan 1 milyar 245 milyon TL'nin (+KDV) yeterli görülmediği ve ihaleye pazarlıkla devam edilmesi kararının alındığı belirtildi.

TMSF Fon Kurulu'nun aldığı karar sonrası bugün pazarlığın gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TMSF binasında yapılan pazarlıklar sonucunda Naksan Plastik ihalesinde teklif tutarı, KDV dahil 1 milyar 476 milyon 180 bin TL'ye çıktı. İhale sonucu, satışkomisyonu tarafından TMSF Fon Kuruluna sunulacak. Fon Kurulunca uygun bulunması halinde, Rekabet Kurumu gibi ihale ile ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli izin ve onaylar alınacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.