Gaziantep’te senet çetelerine dikkat Senet çetesi Ayşe teyzeyi yaktı

Gaziantep’te senet çetelerine dikkat  Senet çetesi Ayşe teyzeyi yaktı
Son günlerde Türkiye genelinde bir çok senet çetesinin ortaya çıktığını ve bunların genellikle vatandaşları tuzağa düşürerek senet imzallattıkları sonrada bu kişilerin hayatlarını karartıkları ortaya çıktı. İşte yaşanan bir olay…

Ayşe Tunçbilek, pandemide evinde olmadığı için gelen haciz tebligatlarını alamadı. İtiraz edemediği için de 500 bin TL borçlandırılan yaşlı kadın şimdi hukuk mücadelesi başlattı.
Isparta’da yaşayan 72 yaşındaki Ayşe Tunçbilek, 2020’de Covid salgını başlangıcında bakıma ihtiyaç duyduğu için başka adreste ikamet eden kızının yanına taşındı. Yaklaşık bir sene boyunca sokağa çıkma yasakları sebebiyle dışarı çıkamayarak ikamet adresini de değiştiremedi. Eski adresine nereden ve kimden geldiğini bilmediği tebligatlara da itiraz edemeyince yaşlı kadın zaman aşımı sebebiyle 500 bin TL borçlandırılarak mal varlığına haciz konuldu. Neye uğradığını şaşıran yaşlı kadın, avukatın yolunu tuttu. Avukat Yusuf Kenan Tuna tarafından incelenen tebligatların haciz tebligatları olduğu anlaşılması üzerine hukuk mücadelesi başlatıldı.


HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Avukat Tuna “Müvekkilim 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasakları uygulanması sebebiyle mernis adresini ancak aşı sırası geldiğinde güncellemiştir. Biz bu tebligatların iflas Kanunu’nun 89. maddesinde düzenlenen haciz ihbarnameleri olduğunu fark ettik. Biz burada gecikmiş itiraz yaptık, fakat yerel mahkemede olumlu sonuç alamadık. Şu an istinaf mahkemesinde hukuki sürecimiz sürüyor’’ dedi.
Tunçbilek ise “Ben emekli bir insanım ticaretle bir ilgim yok, emekli maaşım hariç her şeyime haciz kondu. Bunları tanımam etmem, hiçbir yerde bir imzam bile yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.