Şahin'den Müjde! Gaziantep'te 14 Bin Konut'un İnşaatlarına Başlanacak

Şahin'den Müjde! Gaziantep'te 14 Bin Konut'un İnşaatlarına Başlanacak
Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 1. Birleşim Toplantısı GBB Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 14 Bin Konut Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, ilk etapta yapılacak olan 800 konut için 10 binden fazla ön talep alındığını söyledi. Şahin, Diğer inşaat şirketlerini beklemeden inşaat çalışmalarına başlanacağını bildirdi.Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 1. Birleşim Toplantısı GBB Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

Sunumda konuşan Şahin, Gaziantep’te bulunan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım alan ailelerin, dar gelirli ailelerin su faturalarının yüzde 50’sini Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Gaziantep olarak suyumuzu dışarıdan sağlıyoruz. Bu suyun yüzde 80’i kayıp kaçaktan oluşuyordu. Yani suyumuzun yüzde 80’lik kısmını yolda kaybediyorduk. Biz göreve geldiğimiz zaman bu oran yüzde 49 idi. Şu anda yüzde 29 seviyelerine düşürdük, hedefimiz yüzde 15 seviyelerine düşürmek” dedi.

“14 BİN KONUT İÇİN İNŞAATLAR BAŞLAYACAK”

Sunumda Büyükşehir ve TOKİ tarafından hayata geçirilen 14 bin konut projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, dövizdeki yükseliş sonrası inşaat firmalarının projeye şu an için katılım sağlamadığını söyledi. 14 bin konut projesi kapsamında ilk etapta yapılacak 800 konut için 10 binden fazla talep geldiğini kaydeden Şahin, “Bu noktada inşaat şirketlerini beklemeden inşaatlara başlayacağız. 6 aylık dönemde diğer firmalarında bölgeye gelerek inşaatlarına başlayacaktır. Eğer başlamazlarsa, biz Büyükşehir Belediyesi olarak inşaatlara devam edeceğiz” diye konuştu.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI

Gündemin 1. Maddesinde 5393 sayılı Belediye Kanunun 25.maddesi gereğince, Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap, kayıt ve işlemlerinin denetim için Denetim Komisyonu üyesi seçim yapıldı.

İlgili gündem maddesi kapsamında Nurettin Zirek, Hülya Kılınç, Hakan Kurt, Salih Uygur ve Beyhan Külekçi seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.