Ankara Boşanma Avukatı

Ankara Boşanma Avukatı

Boşanma, büyük hayaller ile evlenmiş, ömrünün sonuna kadar mutlu ve beraber yaşayacağını düşünerek yuva kuran çiftler için oldukça zorlayıcı bir süreçtir. Boşanma sürecinin her iki tarafa da hem psikolojik olarak hem de maddi olarak olumsuz etkileri olur. Bu olumsuz süreç iyi bir avukat ile daha kolay atlatılabilir. 

Boşanma Sebepleri Nelerdir?

Boşanma olgusu belli başlı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkar. Bu durum yasal olarak düzenlenmiştir. Yasada boşanmaya sebep olarak;

Hayata kast, pek kötü ve onur kırıcı davranış (TMK 162)

Zina (TMK 161)

Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme (TMK 163)

Akıl hastalığı (TMK 165)

Terk (TMK 164)

Evlilik birliğinin temelden sarılması (TMK 166)

Maddeleri sayılmıştır.

Boşanma davası açmaya karar veren taraf, yukarda belirtilen boşanma sebeplerinden birine tutunmalıdır. Bu süreci daha iyi takip edebilmek ve boşanma davası sonrası çıkarları için Ankara boşanma avukatı için başvurmak gerekmektedir. 

Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?

Boşanma avukatı, medeni hukukun bir alt dalı olan aile hukuku uyuşmazlıkları sebebiyle oluşan boşanma, mal paylaşımı, velayet, tazminat, nafaka ve benzeri gibi davalara giren avukatlara halk arasında söylenen isimdir. Boşanma avukatlarına aynı zamanda Aile avukatı da denilmektedir. Boşanma avukatları, başvuran tarafından şikayetlerini dinleyerek boşanma davası açmak amacıyla boşanmak için gerekli sebeplerin olup olmadığını araştırır. Boşanma davasının sebebinin doğru analiz edilmesi de çok önemlidir. Hakimler davacının boşanmak için sunduğu sebebe göre davayı incelemeye alacaktır. Bu sebeple davanın tüm süreci sağlıklı bir şekilde Ankara boşanma avukatı ile devam etmelidir. 

Boşanma Avukatları Hangi Davalara Bakar?

Boşanma avukatları genel olarak şu davalara bakar;

Çocukların velayetine ilişkin uyuşmazlıklar,

Anlaşmalı veya çekişmeli boşanma davası,

Evlenmeden önce mal rejimine dair yapılacak her türlü sözleşme,

Nafaka taleplerine dair uyuşmazlıklar,

Boşanma sonrası mal paylaşımı davası, 

Evlilik sözleşmesi,

Boşanmada maddi ve manevi tazminat davası, 

Ailenin Korunması Kanunu’na göre alınması gereken tedbirler ve kararlar.

Boşanma Avukatlarının Çalışma Şekli Nasıldır?

Boşanma avukatının ilk yapması gereken, müvekkilini dikkatli bir şekilde dinleyerek boşanma nedenlerini bilmeli ve boşanmayı gerektiren her olayın üzerine müvekkil ile fikir alışverişi yapmalıdır. Ankara avukat, müvekkili ile detaylı bir konuşma sonrası, müvekkilin karşı taraftan isteklerini netleştirmelidir.

Ankara avukat, müvekkilinin isteklerini dava dışı uzlaşma araçlarıyla sağlayabilecek ise bu yöntemi denemelidir. Çünkü dava dışı uzlaşma araçlarıyla hem müvekkil hem karşı taraf hem de çocuklar için daha sağlıklıdır. Ayrıca bu şekilde iki taraf da hem maddi açıdan hem de zaman açısından daha kazançlı olurlar. İki tarafında bu şekilde sorunlarını çözme niyetleri yok ise, avukat boşanma davası açmak için gerekli hazırlıkları yapmaya başlamalıdır. Boşanma davasının hazırlık süreci ne kadar başarılı olur ise, boşanma davası da o kadar başarılı olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.