Son Dakika...Gaziantep’te bir doktor yine şiddete maruz kaldı

Sağlıkta şiddet bir türlü son bulmuyor. İslahiye Devlet Hastanesi’nde görevli Dahiliye Uzmanı Doktor Sadık Oluk bir hasta yakını tarafından darp edildi. Kafasına sert cisimle defalarca darbe alan Doktor Sadık Oluk aldığı darbelerin etkisiyle bilincini yitirdi ve tedavi altına alındı.

Saldırgan şahıs doktorun kafasına mermer ile vururken doktorun kafasına 8 dikiş atıldı. Tedavisi süren Doktor Oluk’a 10 günlük rapor verilirken olaya ilişkin adli merciiler ve emniyet birimleri soruşturma başlattı. Özellikle pandemi sürecinde adeta canını yok sayarak vatandaşa sağlık hizmeti sunmaya çalışan sağlıkçıların ve doktorların uğradığı bu saldırıların son bulması için yetkililerden adım bekleniyor.

BAŞKA DOKTORA MUAYENE OLMAK İSTEMEDİ

İslahiye Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dahiliye Uzmanı Doktor Sadık Oluk dün sabah saatlerinde kendisine tedavi olmak isteyen Nalan Y.’ye, kendisinin o gün için sağlık kurulunda görevli olduğunu ve hasta muayenesine bakamayacağını söyleyerek hastanede başka bir doktora yönlendirmek istedi. Ancak Nalan Y. bu duruma karşı çıktı ve “Ben istediğim doktora tedavi olurum, hangi doktora gideceğime siz karar vermezsiniz” dedi. Bunun üzerine doktor sağlık kurulunda görevli olduğundan dolayı o gün içinde hasta muayenesi yapamayacağını söyledi. Ancak ısrarcı hasta Nalan Y. bunun üzerine Doktor Sadık Oluk’a yönelik şiddette bulunmaya kalkıştı. Doktor Oluk bunun üzerine beyaz kod çağrısında bulundu ve güvenlikler gelerek Nalan Y.’yi bulunduğu yerden uzaklaştırdı.

HASTANIN AĞABEYİ DOKTORA SALDIRDI

Yaşanan olaylardan yaklaşık 2 saat sonra Nalan Y.’nin ağabeyi olduğu öğrenilen Erkan Y. doktorun odasına girerek doktorun odasında bulunan malzemelerden eline geçirdiği sert cisimlerle saldırmaya başladı. Doktor Sadık Oluk, Erkan Y.’nin kendisine yönelik saldırısında kafasına aldığı darbelerin etkisiyle bilincini yitirdi. Olay yerinde bulunan sağlık görevlileri ve güvenlik görevlilerinin araya girmesi ile bilincini yitiren Doktor Sadık Oluk tedavi altına alındı. 10 günlük sağlık raporu alan Doktor Sadık Oluk’un kati sağlık raporunun daha sonra çıkarılacağı öğrenilirken adli merciiler ve emniyet birimleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

ŞİDDETE UĞRAYAN DOKTORUN KAFASINA 8 DİKİŞ ATILDI


Özellikle pandemi sürecinde büyük bir özveri göstererek ve adeta canını hiçe sayarak vatandaşa sağlık hizmeti vermeye çalışan sağlık çalışanları ve doktorların uğradığı şiddet eylemleri bir türlü son bulmazken bir hasta yakını tarafından darp edilen Doktor Sadık Oluk yaptığı açıklamada, “Biz vatandaşa sağlık hizmeti sunmaktan başka bir gaye içinde değiliz. Bir hasta geldi ve kendisini muayene etmemi istedi. Ben de sağlık kurulunda görevli olduğum için kendisini benim tedavi edemeyeceğimi ve muayenesinin başka bir dahiliye doktorumuz tarafından yapılabileceğini söyledim. Bunun üzerine bağırdı ve bana hakaretler etti. Yaklaşık 2 saat sonra da kim olduğunu bilmediğim ancak sonradan o hastanın ağabeyi olduğunu öğrendiğim kişi tarafından odamda darp edildim. Masanın üzerindeki aksesuar şeklindeki mermerle kafama defalarca vurdu. Kafama 8 tane dikiş atıldı. Can güvenliğim yok, çünkü şahıs buranın büyük bir ailesine mensup olduğunu söyleyerek beni tehdit etti. Şahıslardan şikayetçi oldum. Zaten zor şartlar altında ve zorlu bir süreçte sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bu tür olaylar da motivasyonumuzu iyice düşürüyor. Sağlıkta şiddet olaylarının bir an önce son bulmasını istiyorum” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.