Gaziantep’te rezidanslara neden kilit vuruldu?

Gaziantep’te rezidanslara neden kilit vuruldu?
Gönül Akademisi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde rezidansların kapatılmasına karar verilirken ekipler ise Gaziantep’te bulunan rezidansları kapattılar.

Gaziantep Valiliği bünyesinde kurulan Gönül Akademisi ekipleri kent genelinde faaliyet gösteren rezidanslara yönelik denetimleri tamamladı. Yapılan denetimlerde ruhsatsız oldukları gerekçesiyle rezidansların kapatılmasına karar verildi. Karar ilçe belediyelerinde encümen kararları ile yürürlüğe sokuldu. Belediye zabıta ekipleri rezidansları bir bir kapattı. Uzun süredir maliyeye kayıtlı, İl Emniyet Müdürlüğü Bildirim Sistemine katlı ama ruhsatsız çalıştıkları ortaya çıkan rezidanslara yönelik denetimlerin ardından işletmeler bir bir mühürlendi.
Gaziantep’te kapatılan rezidans sahipleri ise isyan ederken yaptıkları açıklamalarda şu görüşlere yer verdiler; “Özel mülkümüz şu an mühürlü. Binalar rezidans olarak çalışıyordu ama tüm işlemler iptal edildi. Buna rağmen özel mülkümüzün mühürlü olması bizleri maddi ve manevi olarak zarara uğratıyor. Binaların bir an önce bizlere teslim edilmesini istiyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.