Kontrplak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kontrplak Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kontrplaklar, uzun zamandır sabit mobilyalar için tercih edilen malzeme seçeneklerinden biri olmuştur. Popülerliği nedeniyle birçok ev sahibi, ahşap mobilya yerine kontrplak kullanmayı tercih ediyor. Diğer yapı malzemelerinin aksine, kontrplaklar sadece çok yönlü olmalarının yanında ahşabın güzel görünümüne de sahip olan uygun fiyatlı bir alternatiftir.

Yumuşak ahşap, sert ahşap ve çeşitli yüzeylerde mevcut olan bu malzeme; çatı kaplama, mutfak dolabı, mobilyalar, duvar kaplama ve daha birçok alanda kullanılmaktadır.

Kontrplak Nedir?

Kontrplaklar, yüksek basınç altında reçine yardımıyla levhaların birbirine yapıştırılması sonucu oluşan bir ahşaptır. Bu durum kalın, güçlü ve esnek düz bir levha oluşturur. Daha ucuz olması, bükülmemesi ve uzun kullanımlar sonucu çekmemesi nedeniyle genellikle ahşaba tercih edilir.

İç Mekanlar için En İyi Kontrplak Çeşitleri Nelerdir?

Kullanılacak olan ahşabın türüne, uygulama şekline ve işlemine göre ayırt edilen birden fazla kontrplak çeşidi vardır.

Neme Dayanıklı Kontrplak

MR kontrplak olarak da bilinen neme dayanıklı kontrplak, iç mekanlarda sıkça tercih edilir. Mobilyalar ve daha birçok malzemede, nemli ve nemli hava koşullarına karşı iyi bir direnci olduğu için bu özelliği onu favori malzeme haline getirir.

Suya Dayanıklı Kontrplak

Kontrplak türleri arasında hem iç hem de dış mekanlarda tercih edilir. Suya dayanıklı olması, onu her türlü hava koşullarına uygun hale getirir. Genellikle suya maruz kalan yerlerde kullanılır. Ayrıca su geçirmez özelliğinden dolayı dış cephelerde, duvar kaplamasında ya da merdiven yapımlarında kullanılır.

Deniz Kontrplak

Deniz kontrplaklarda malzeme en üst kalitedir ve büyük ölçüde su geçirmez. Bu nedenle genelde tekne yapımında ya da suya maruz kalan yerlerde kullanılır. Mutfağınız ya da bulunduğunuz alan su basması tehlikesiyle karşı karşıya ise bu kontrplak sizin için mükemmel bir seçenek olacaktır.

Bütçenize uygun kontrplak fiyatları için https://babayapi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.