Son Dakika:Sonunda Gaziantep'te CHP İl Başkanını Seçecek

Son Dakika:Sonunda Gaziantep'te CHP İl Başkanını Seçecek
CHP Gaziantep’te Mart ayında Neşet Uçar Başkanlığında 7 kişilik Geçici İl Yönetiminin ne atanmasının ardından başlayan kongre tarihi tartışmaları, nihayet sona eriyor.

CHP Gaziantep İl Yönetimine yakın isimlerden edinilen bilgilere göre, Gaziantep İl Kongresinde Mehmet Neşet Uçar’ın tek liste ile seçime gitmesi konusunda uzlaşma sağlandı. Uçar’ın İl Başkanlığı konusunda uzlaşma sağlanmasının ardından Ocak 2022’de İl Kongresinin yapılması, hemen ardından ise İlçelere atamalar yapılması bekleniyor.


CHP Gaziantep’te 9 Kasım 2020 tarihinde İl Başkanı Hayri Sucu, İl Yönetimi, 9 ilçe Başkanı ve Yönetimlerinin MYK kararı ile görevden alınmıştı. İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınması ile başlayan kriz, Mart ayına kadar devam etmiş bu süreçte Mehmet Neşet Uçar Başkanlığında 7 kişiden oluşan Geçici il yönetimi oluşturulmuştu.

KONGRE KRİZİ ÇÖZÜLÜYOR

Geçici İl yönetiminin atanmasının ardından parti içerisinde başlayan kongre tartışmaları, 13 aydan bu yana devam ediyor. CHP Genel Merkezinin, Gaziantep’te tek aday üzerinde uzlaşılması noktasında yaptığı çağrılar sonunda karşılık buldu. İl Başkanlığı için aday olan isimlerin de kabulü sonrası İl Kongresine tek aday ile gidilmesi konusunda karar alındı.

UÇAR, TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDECEK

Uçar’ın tek liste ile gideceği kongre öncesi, yeni yönetimi oluşturmak için yoğun şekilde çalıştığını, aksi bir durum olmaması halinde Ocak ayı içerisinde İl Kongresinin yapılacağı öğrenildi. İl Yönetimine yakın kaynaklar tarafından da doğrulanan konu ile birlikte CHP Gaziantep’te yaşanan kongre krizi çözüme kavuşmuş olacak.Ocak ayında İl Kongresinin yapılmasının ardından İlçelere atanacak Geçici Yönetimlerin kısa süre içerisinde kongreye gitmesi ve yılın ilk çeyreğinde yönetimlerin oluşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.