Farklı Türde Push Notification Kampanyaları

Farklı Türde Push Notification Kampanyaları

Herkes özellikle kendileri için hazırlanmış el yapımı notları sever. Anında iletme bildirimleri herhangi bir teknolojinin buna gelebileceği en yakın şeydir. Müşterilerin ilgilerini ve duygularını harekete geçiren mesajlara tıklama olasılığı daha yüksektir. Bu, müşterilerin almayı sevdiği belirli türde push notification olduğu anlamına gelir. Bu bildirimler, kullanıcılarınızın ilgilenmesini, eğlenmesini ve hatta sevildiğini hissetmesini sağlar.

Zengin Push Notification

Zengin push notification, standart anında ileti bildirimlerinden farklıdır çünkü bildiriminize 3 adede kadar tıklanabilir bağlantı eklemenize olanak tanır. Bildirimin kendisi ve 2 CTA. Abonelerinize göndermek istediğiniz birden fazla açılış sayfanız varsa birden fazla CTA bunu başarmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, kullanıcıların ne tür CTA kopyalarını en ilginç bulduğunu ve tıkladığını anlamanıza da yardımcı olur.

Push notification mesajınıza ancak bu kadarını yazabilirsiniz. Görseller ve videolar, kullanıcılarınıza ek bağlam sağlamanıza ve bildirimlerinizin görsel çekiciliğini arttırmanıza yardımcı olur. Özellikle Google Cloud Manager tarafından belirlenen karakter sınırlamalarına uymanız gerektiğinde kelimeler bazen amaçlanan duyguları iletemez. İşte burada emojiler devreye giriyor. Emojilerin kendi çekicilikleri ve etkileri vardır. Bugün kullanılabilecek bir dizi emoji ile, push notification temasını ve mesajını tek bir bakışla iletebilirsiniz. Emojiler, kullanıcılarınızın tam olarak istediğiniz duygusal tonda bildirim almalarını sağlamaya yardımcı olur.

Ayrıca çok fazla metin kullanımını ortadan kaldırırlar. Böylece metnin tamamını okuyamayan kullanıcılara bile tam mesajı iletirler. Push notification da olumlu emojiler görmek müşterilerinizin bildiriminizi tıklamasına teşvik eder.

Terk Edilmiş Alışveriş Sepeti Bildirimleri

Bazen bir müşteri, beklenmedik kargo ücretleri, uzun teslimat süresi ya da ödeme hataları gibi çeşitli nedenler ile sepetine bir şeyler ekler ve orada bırakır. Alışveriş sepetini terk etme bildirimleri aracılığı ile satın alma işlemlerini tamamlayamayan kayıp müşterileri aşağıdaki yollar ile yeniden hedefleyim;

Vazgeçme sepetini kurtarma; Satın alma işlemlerini tamamlayana kadar en uygun aralıklar ile gönderilecek bir dizi otomatik bildirim planlayın. Her kampanya için bir dizi önceden tanımlanmış mantık ve koşulla bir giriş tetikleyicisi ayarlayın.

Sınırsız kampanya oluşturun; Perakendeciler olarak kampanyalarınızı sizin için en uygun olan farklı parametrelere göre ayarlama esnekliğini ve kolaylığını tercih edersiniz. İstediğiniz kadar kampanya oluşturun ve potansiyel müşterilerinizi hedeflemek istediğiniz farklı listelere ekleyin.

Doğru hedef kitleye bildirim gönderin; Sepetlerine ürün ekleyen ancak ödeme sürecini tamamlayan müşterilerin dinamik bir listesini oluşturun. Her kampanyanın, seçtiğiniz farklı abone özelliklerine göre kitleleri olabilir. Konumlarına, platformlarına, cihazlarına ve çok daha fazlasına göre kategorilere ayırmanıza Setrow dijital pazarlama iletişim araçları sayesinde tek çatı altında yapmanıza olanak sağlar. Bu sayede izin veren üyeleriniz token’lar ile eşleştirerek kime push gönderdiğinizi bilebilir ve ona göre raporlama yapabilirsiniz.

Etkileşim metrikleri ile başarınızı takip edin; Ziyaretçileri yalnızca terk edilen sepetlerine geri götürmekle kalmayın, aynı zamanda teslim edilen toplam bildirimleri, tıklama sayısını ve tıklama oranını izleyerek kaç tanesinin satın alma işlemlerini tamamladığını ve müşteriye dönüştüğünü de takip edin. Bunu her kampanya için yapabilirsiniz. Kullanıcıları sepetlerinde bıraktıkları ürünü/ürünleri satın almaya yönlendirmek mi istiyorsunuz? Onlara ‘’Sevdiğiniz birkaç eşyayı bıraktınız. Onları sizin için stokta bekletiyoruz ama uzun sürmeyecek!’’ eyleme dayalı anında iletme bildirimleri, kullanıcılara ekstra bir itme sağlar ve istenen eylemi tamamlamaları için bir aciliyet duygusu yaratır.

Setrow, sizler için geliştirdiği pazarlama iletişim araçları sayesinde kampanyalarınızı doğru bir şekilde yönetin ve daha fazla potansiyel müşterilere ulaşın. Teknolojik gelişmelerden geri kalmamak için hemen bizimle iletişime geçin. https://setrow.com/push-notification/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.